ΑρχικήΠαραπολιτικάΤα τρία νέα πρότζεκτ του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Τα τρία νέα πρότζεκτ του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Με στόχο τη δημιουργία ενός κόμβου για την “προοδευτική σκέψη στην Ελλάδα” δημιουργείται το Eteron– Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή με επικεφαλής τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με την οικονομική στήριξη του Δημήτρη Μάρη (Stoiximan/24 Media).

Ο κ. Σακελλαρίδης, διευθυντής του Eteron παρουσίασε χθες τη φιλοσοφία και το προφίλ του Ινστιτούτου, το οποίο αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό με σκοπό την παραγωγή γνώσης, μέσα από τεκμηριωμένες έρευνες και αναλύσεις που θα οδηγούν σε προτάσεις πολιτικής “με άξονα τη δικαιοσύνη, τη συμπερίληψη και τη βιωσιμότητα“, τη συμβολή στην ενδυνάμωση των πολιτών μέσα από καινοτόμους τρόπους επικοινωνίας, δομές και προγράμματα και την προαγωγή των συνεργασιών, μεταξύ άλλων με ερευνητικούς οργανισμούς στο εξωτερικό.

Ο κ. Σακελλαρίδης περιέγραψε την κοινωνική πραγματικότητα που γέννησε το Eteron, καθώς “συμβαίνουν τεκτονικές αλλαγές γύρω μας σε όλα τα επίπεδα, όπου πρακτικά τίποτα δεν μένει το ίδιο σε επίπεδο κοινωνικών εξελίξεων, όχι μόνο στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο”.

Το Ινστιτούτο Eteron θα παρουσιάζει πρότζεκτς μέσα από τα οποία θα τίθενται ζητήματα στο δημόσιο διάλογο. Για τα πρότζεκτς αυτά θα συνεργάζεται με ερευνητικό προσωπικό και οργανισμούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και το επόμενο χρονικό διάστημα θα απευθύνει δημόσιο κάλεσμα στο ερευνητικό δυναμικό της χώρας προκειμένου να συμμετάσχει στις επιστημονικές του.

Τα τρία πρώτα πρότζεκτς που έχει επιλέξει να παρουσιάσει τους πρώτους μήνες του 2022 αφορούν:

– στη στεγαστική επισφάλεια, τα υψηλά ενοίκια και τις κοινωνικές επιπτώσεις στους πολίτες (τίτλος “Ενοίκια στα ύψη. Η στεγαστική επισφάλεια σήμερα”),

– στη διερεύνηση των τάσεων και αντιλήψεων των νέων ηλικίας 17-24 ετών, γνωστών και ως Generation Z (“GenZ- Voice On”),

– και τέλος στο ζήτημα της διερεύνησης της σημερινής πραγματικότητας γύρω από την οικονομική πολιτική και τις εναλλακτικές προσεγγίσεις και δυνατότητες (“Οικονομική Δικαιοσύνη. Αναζητώντας ένα νέο παράδειγμα”).

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα έχει διάρκεια περίπου δύο ετών και πολλά επιμέρους προγράμματα, ενώ η πρώτη έρευνα θα δημοσιοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου 2022.