Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ προοικονομούν την ήττα του

11 mins read

Πριν από αρκετές εβδομάδες, σε αυτή τη γωνία του DailyPost είχαμε γράψει ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κανονικά για ευρωψηφοδέλτιο… τρίτου κόμματος και όχι κόμματος που φλέρταρε με την πρωτιά. Αν μη τι άλλο, η εκτίμηση αποδείχθηκε στην πράξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες, λοιπόν, έδωσε στη δημοσιότητα ένα μέρος από τα ψηφοδέλτιά του. Και ποιος συμπεριελήφθη σε αυτά; Ποιο στέλεχος που συμβολίζει π.χ. το άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών ή έστω στη μεσαία τάξη, από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε και το ισχυρότερο ράπισμα; Κανένα απολύτως.

Στα ψηφοδέλτια φιγουράρουν πρόσωπα ήδη γνωστά: για παράδειγμα, η Μαρία Ρεπούση στην Α’ Πειραιώς, η οποία εδώ και καιρό εμφανίζεται ως στέλεχος της «Προοδευτικής Συμμαχίας», ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος θα πρέπει να…ανακαλύψει την άγρια Β’ Πειραιώς, με την οποία καμία σχέση δεν έχει (ο ανθρωπος κατάγεται από την Πάρο και είχε πολιτευτεί ανεπιτυχώς στη Β’ Αθηνών), ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, αλλά και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ που, τελικά, δεν κατάφερε να βρει άκρη και να είναι στο Επικρατείας και θα πρέπει για πρώτη φορά να διεκδικήσει σταυρό στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών.

Σε όλη την Επικράτεια, αυτό που κάνει το κομματικό στρατηγείο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τίποτε άλλο παρά ασκήσεις ισορροπίας, προκειμένου να εξαϋλωθούν όσο το δυνατόν λιγότερα κεντρικά στελέχη λόγω της διαφαινόμενης απώλειας της μισής κοινοβουλευτικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, ποια νέα πρόσωπα να έρθουν σε ένα καράβι που βυθίζεται και για να συμβολίσουν τι;

Εκτός αν μας επιφυλάσσεται μια έκπληξη της τελευταίας στιγμής με τον Νίκο Μπίστη, ο οποίος δεν είναι ακόμα σαφές αν και πού θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταία Νέα