Τι έκανε ο Μητσοτάκης στο Ζαγόρι

18 mins read

Ενα 24ωρο έμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζαγόρι αλλά πρόλαβε να δει το μέρος όπου μπορεί να αποκτήσει οικόπεδο.

Πληροφορίες έχει ο “Βηματοδότης“:

“Πήγε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οδικώς και οικογενειακώς για να περάσει λίγες ημέρες γιορτινές στα όμορφα Ζαγοροχώρια. Eφτασε τη Δευτέρα το βράδυ στην Αρίστη, αλλά την Τρίτη το βράδυ αναγκάστηκε να αναχωρήσει εσπευσμένα, αεροπορικώς από τα Γιάννενα.

Τα κρούσματα που ξεπέρασαν τις 21.000 και η επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον δεν άφηναν περιθώρια παράτασης της παραμονής του. Ηταν και η αντιπολίτευση που, μόλις είδε τα κρούσματα να εκτινάσσονται σε δυσθεώρητα ύψη, άρχισε τις συνήθεις επικρίσεις ότι δήθεν ο Μητσοτάκης λείπει διαρκώς σε διακοπές, ωσάν να μην έχει κι εκείνος ανάγκη λίγες ημέρες εορταστικής ανάπαυλας.

Ετσι και αλλιώς ο Πρωθυπουργός θα επέστρεφε την Τετάρτη για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Κάρολου Παπούλια, αλλά, όπως σας ανέφερα, τα κρούσματα ακύρωσαν αυτή την ανάσα ξεκούρασης. Οσοι νόμιζαν ότι θα πήγαινε στην Αθήνα και θα επέστρεφε στα Ζαγοροχώρια μετά την κηδεία έπεσαν έξω, αφού στο αεροδρόμιο τον είδαν να φεύγει μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα. Ηταν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν ο περιφερειάρχης, βουλευτές και οι δήμαρχοι Ιωαννίνων και Ζαγορίου.

Σε όλους ευχήθηκε «χρόνια πολλά» και «καλή Πρωτοχρονιά». Συνεπώς δεν άφησε περιθώρια για να επανέλθει, τουλάχιστον σύντομα.Σε αυτές τις 36 ώρες χριστουγεννιάτικης ανάπαυλας ο Πρωθυπουργός διανυκτέρευσε στο «Aristi Mountain Resort», βρήκε την ευκαιρία να περπατήσει στα γραφικά χωριά, να βγάλει αρκετές σέλφι, μία μάλιστα στην είσοδο του πανέμορφου χωριού Αγιος Μηνάς, με φόντο το όρος Τύμφη, το οποίο μόλις πριν από μία εβδομάδα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς το έθεσε (μαζί με άλλα πέντε βουνά) σε καθεστώς απόλυτης προστασίας.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι απαγορεύει τη διάνοιξη οποιουδήποτε δρόμου και κατασκευής κάθε τεχνικής επιφάνειας. Είναι αυτό το πρότζεκτ που ονομάστηκε «Απάτητα Βουνά» και το είχε προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Γλασκώβη για την COP26.

Στον Αγιο Μηνά στάθηκε για πολλή ώρα ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του. Φήμες από την περιοχή (που δεν έχουν επί του παρόντος επιβεβαιωθεί) λένε ότι δείχνει ενδιαφέρον για την αγορά ενός οικοπέδου σε αυτό το γραφικό χωριό που είναι χτισμένο στις δυτικές πλαγιές της Τύμφης, σε υψόμετρο 640 μ., πάνω σε έναν καταπράσινο λόφο.

Ετσι συμβάλλει και αυτός με τον τρόπο του στην ανάδειξη του «ζαγορίτικου ιδεώδους», στα πρότυπα του αναδειχθέντος κατά τον Μεσαίωνα και ειδικότερα στα χρόνια του ρομαντισμού «αρκαδικού ιδεώδους». Και για όσους δεν γνωρίζουν, σημειώνουμε ότι οι Κεντροευρωπαίοι εκείνης της εποχής, επηρεασμένοι από τις καταγεγραμμένες ταξιδιωτικές εμπειρίες των αρχαίων ρωμαίων κατακτητών, αναγνώριζαν την Αρκαδία ως ιδανικό τόπο για να ζει κανείς.”

Facebook Comments