ΑρχικήΠαραπολιτικάΤι περιμένει τους Χρυσαυγίτες στον Κορυδαλλό

Τι περιμένει τους Χρυσαυγίτες στον Κορυδαλλό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα αναμένεται ο εγκλεισμός στη φυλακή των καταδικασθέντων Χρυσαυγιτών.

Το τι τους περιμένει εκεί το γράφει ο «Βηματοδότης»:

«Σε ειδικά κελιά είτε στις γυναικείες φυλακές  είτε στις δικαστικές  φυλακές Κορυδαλλού (σε ειδική πτέρυγα) πρόκειται να μεταφερθούν οι κατάδικοι, πλέον, της Χρυσής Αυγής μόλις τους απαγγελθούν οι ποινές. Όπως εγκύρως έμαθα, τα κελιά ετοιμάζονται, αλλά μόλις εισέλθουν στο σωφρονιστικό κατάστημα άπαντες θα τεθούν σε… απομόνωση. Όχι επειδή έκαναν κάποιο σωφρονιστικό παράπτωμα, αλλά λόγω των κανονισμών Covid, που προβλέπουν για όλους τους πρωτοεισερχόμενους κρατούμενους να παραμένουν σε απομόνωση για 14 ημέρες. Μόνοι τους δηλαδή στα κελιά χωρίς επισκέψεις, χωρίς προαυλισμό και οποιαδήποτε επαφή με άλλους κατάδικους.

Εκείνο που έμαθα επίσης είναι ότι οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες (όσοι απ΄αυτούς τελικά φυλακισθούν)  θα προαυλίζονται (μόλις λήξει η απομόνωσή τους) ξεχωριστά από τους άλλους κατάδικους και τα κελιά τους θα είναι μακριά τόσο με τους κατάδικους του κοινού ποινικού δικαίου όσο και με τους κατάδικους ή υπόδικους  για τρομοκρατικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα, τα μέλη των Πυρήνων. Να σημειώσω ότι οι περισσότεροι καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες μόλις περάσουν την πύλη των φυλακών θα προωθηθούν στα κελιά που είχαν προφυλακιστεί και στο παρελθόν. Οι υπόλοιποι θα πάνε απέναντι στις δικαστικές φυλακές. Για όλους θα ισχύσουν τα μέτρα κράτησης. Δηλαδή χωρίς τηλέφωνο, χωρίς λάπτοπ και οτιδήποτε ηλεκτρονικό.

Σχέδιο για τη σύλληψή τους

Οι  επόμενες ημέρες πάντως θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να δούμε ποιοι θα φορέσουν ξανά χειροπέδες και θα οδηγηθούν στις φυλακές, πιθανότατα στον Κορυδαλλό.

Η Ελληνική Αστυνομία, μαθαίνω πως έχει ήδη εκπονήσει ειδικό σχέδιο για τις συλλήψεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης τα οποία θα πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές.

Είναι δεδομένο ότι σε κάποιους θα προσμετρηθούν ελαφρυντικά, κάποιοι άλλοι θα ζητήσουν αναστολή της ποινής και άλλοι θα καταθέσουν έφεση και μέχρι το επόμενο δικαστήριο θα ζητήσουν να μείνουν ελεύθεροι.»