Το άγνωστο τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε δημοσιογράφο – Με πρόβλημα υγείας η κόρη του

16 mins read

Το τελευταίο κομμάτι του δημοσιογράφου Ηλία Μαγκλίνη στην εφημερίδα Καθημερινή συγκίνησε ιδιαίτερα όλους τους αναγνώστες, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή για το άρθρο του Ηλία Μαγκλινη στάθηκε η ιστορία της κυρίας Σταματάτου. Είναι η μητέρα του αυτιστικού παιδιού που έγραψε στο facebook του πρωθυπουργού με αφορμή τις απαγορεύσεις στο κολύμπι.

Προς μεγάλη της έκπληξη της κ.Σταματάτου, η οποία έχει σελίδα στο facebook όπου περιγράφει τις δυσκολίες να μεγαλώνεις ένα παιδί με αυτισμό, συνεργάτες του πρωθυπουργού επικοινώνησαν μαζί της και της ζήτησαν να μιλήσει προσωπικά με τον πρωθυπουργό. Ακολούθησε τηλεδιάσκεψη και βρέθηκε λύση για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Γιάννης.

Ολα αυτά τα περιγράφει στο κείμενό του ο Ηλίας Μαγκλίνης αλλά αφηγείται και την συνέχεια.

Οπως γράφει, μετά την δημοσιοποίηση αυτής της επικοινωνίας, η κα. Σταματάτου δέχθηκε σφοδρή επίθεση από διαφόρους ριζοσπάστες μέσα στα κοινωνικά δίκτυα, με “ένα ακατάσχετο υβρεολόγιο, με επιθετικά, τοξικά και φαιδρά συνωμοσιολογικά σχόλια ότι δήθεν το έστησε όλο αυτό για να τονώσει το προφίλ του πρωθυπουργού προς τα έξω και άλλα τέτοια πολύ πιο προσβλητικά και χυδαία για την ίδια και για το παιδί της”.

Σε σημείο να έχει τρομάξει η κα. Σταματάτου, γράφει ο Ηλίας Μαγκλίνης και να επιθυμεί να αποτραβηχτεί από κάθε δημόσια έκθεση.

Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη αποκάλυψη που κάνει ο κ. Μαγκλίνης. Μετά τα σχόλια για την τοξικότητα των σχολιαστών της ιστορίας της μητέρας του Γιάννη, γράφει και τη δική του εμπειρία.

Οπως σημειώνει ήταν περί τα μέσα του προηγούμενη Φλεβάρη όταν εκείνος άρχισε να δημοσιοποιεί και να αφηγείται την περιπέτεια της κόρης του που έχει διαγνωστεί με λευχαιμία και νοσηλεύεται στην πτέρυγα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, σε μια σειρά άρθρων στην Καθημερινή με τον τίτλο ο κ. Γκρί. Τότε δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οπως γράφει: “Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Πρωθυπουργό ούτε είχαμε ανταλλάξει ποτέ την παραμικρή αλληλογραφία. Δεν είχα σκοπό να δημοσιοποιήσω το τηλεφώνημά του, εχουν περάσει και δυο μήνες από τότε, το περιστικό όμως με την κ. Σταματάτου με ώθησε να το κάνω.

Ηταν ένα απλό, ολιγόλεπτο τηλεφώνημα μέσω του οποίου ο Ελληνας πρωθυπουργός θέλησε να μου δώσει κουράγιο, αφού διάβασε το σημείωμά μου και αυτό ήτα όλο. Και πέτυχε το σκοπό του. Μου έδωσε κουράγιο. Κάποιοι ίσως πούν οτι και εγώ το έστησα. Δεν με πειράζει…”

Facebook Comments