Το… μπιπ του Αρβανίτη

7 mins read

Στιγμιότυπο από το ευρωκοινοβούλιο με την υπογραφή του Γ. Παπαχρήστου που ήταν παρών.

Αναφερόμενος στο τι ακολούθησε την κριτική που δέχθηκε ο πρωθυπουργός από ευρωβουλευτή της ομάδας Μακρόν γράφει στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:

“… προκάλεσε τον άκρατο (κατά κυριολεξία) ενθουσιασμό του Κωστάκη Αρβανίτη. Τόσο, που εκτέθηκε, και δη ανεπανόρθωτα. Διότι κατά την ομιλία του ολλανδού ευρωβουλευτή φορούσε ακουστικά, προφανώς επειδή τα αγγλικά του είναι επιπέδου αγγλικών του αρχηγού του. Και άκουγε τη μετάφραση της ομιλίας. Ενθουσιασμένος ων από την τοποθέτηση του Ασμάνι, και μη ελέγχοντας τον τόνο της φωνής του, λόγω ακουστικών, γύρισε προς τον παρακαθήμενό του Πέτρο Κόκκαλη, και φώναξε ένα «τον… μπιιιπ, τον Μητσοτάκη».

Αλλά αυτή την έκφραση «ευαρέσκειας», προς τον Ολλανδό, την άκουσαν πολλοί. Από τον Κυριάκο, μέχρι την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Μέτσολα, η οποία ζήτησε αμέσως διευκρινίσεις για το «μπιιιπ». Και εκνευρίστηκε. Προσωπικά ανέμενα ότι θα τον επέπληττε τον Αρβανίτη, αλλά δεν το έκανε. Προχώρησε η συζήτηση, και το θέμα ξεχάστηκε. Ούτε δε, και ο ευγενής Κυριάκος, έθεσε θέμα. Και καλά έκανε. Αρκεί που όλοι διαπιστώσαμε το επίπεδο Αρβανίτη…”

Facebook Comments