Το ραντεβού του Παυλόπουλου με την Κεφαλογιάννη

10 mins read

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παρευρεθεί μαζί με την Όλγα Κεφαλογιάννη σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Γυναικεία Ηγεσία στη Νέα Εποχή», που διοργανώνει το «Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα» του EPLO.
Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιήσει την εισαγωγική τοποθέτηση με θέμα: «Ο σεβασμός της Διαφορετικότητας ως προϋπόθεση του έμπρακτου σεβασμού της αρχής της Ισότητας των Φύλων».
Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον κ. Σπυρίδωνα Φλογαΐτη, Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO), την κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, ευρωβουλευτή και δικηγόρο (video), την κα Elena Salgado Mendez πρ. αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Ισπανίας (video), την καθηγήτρια Hilde Caroli Casavola University of Molise (video).
Κεντρικές τοποθετήσεις θα κάνουν οι: Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α’ Αθηνών, πρώην υπουργός και Πρόεδρος ΔΣ του ΚΕ.ΜΕ.Φ.Ι, Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αθηνά Χατζηπέτρου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Α.Ε. και Μαριάννα Κάλμπαρη, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.
Επίσης, την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Κώστας Λάβδας, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διευθυντής και μέλος ΔΣ ΚΕΜΕΦΙ.
Το νεοσύστατο «Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα» αποτελεί μία αυτόνομη μονάδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Ο στόχος του ΚΕΜΕΦΙ συνοψίζεται στην προώθηση της γνώσης και του προβληματισμού για τα μεγάλα ζητήματα σχετικά με την Ισότητα των Φύλων.

Facebook Comments