ΑρχικήΠαραπολιτικάΤζήμερος: «Γιατί να πληρώνει ο φορολογούμενος το Σπίτι του Ηθοποιού;»

Τζήμερος: «Γιατί να πληρώνει ο φορολογούμενος το Σπίτι του Ηθοποιού;»

Σκληρή κριτική κατά της απόφασης της Περιφέρειας Αττικής, να χρηματοδοτήσει το «Σπίτι του Ηθοποιού», άσκησε με ανάρτησή του, ο Θάνος Τζήμερος.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά «Γιατί να πληρώνει ο φορολογούμενος το Σπίτι του Ηθοποιού;» και συνεχίζει λέγοντας πως εκεί δυο κατηγορίες ηθοποιών μένουν «ονόματα που κάποτε υπήρξαν σταρ και έβγαζαν λεφτά με το τσουβάλι, αλλά τα ξόδευαν ασυλλόγιστα και δεν είχαν σκεφτεί ότι η ζωή δεν είναι ένα διαρκές πάρτι και “Δεύτερα” (έως… εικοστά δεύτερα) ονόματα χωρίς καμμία επιτυχία, που έπαιρναν πού και πού κανέναν ρολάκο, έχοντας δουλέψει ελάχιστα στη ζωή τους, αλλά επέμεναν να αυτοχαρακτηρίζονται ηθοποιοί, φυτοζωώντας».

Η ανάρτηση του Θάνου Τζήμερου:

Προειδοποίηση: Ακολουθεί “ανάλγητο νεοφιλελεύθερο” post.
Ποιοι μένουν στο “Σπίτι του Ηθοποιού”; Περίπου 40 άτομα που ανήκουν σε δύο κατηγορίες:
– “Πρώτα” ονόματα που κάποτε υπήρξαν σταρ και έβγαζαν λεφτά με το τσουβάλι, αλλά τα ξόδευαν ασυλλόγιστα και δεν είχαν σκεφτεί ότι η ζωή δεν είναι ένα διαρκές πάρτι.
– “Δεύτερα” (έως… εικοστά δεύτερα) ονόματα χωρίς καμμία επιτυχία, που έπαιρναν πού και πού κανέναν ρολάκο, έχοντας δουλέψει ελάχιστα στη ζωή τους, αλλά επέμεναν να αυτοχαρακτηρίζονται ηθοποιοί, φυτοζωώντας.
Γιατί όλοι αυτοί να ζουν εις βάρος του φορολογούμενου; Εάν η χρηματοδότηση του σπιτιού του ηθοποιού προερχόταν από ιδιωτικές δωρεές, δεν θα έλεγα τίποτε. Αλλά από δημόσιο χρήμα, γιατί; Υπάρχει και σπίτι του ταπετσέρη, του φορτοεκφορτωτή, του ελαιοχρωματιστή, του επιγραφοποιού, του υφαντουργού;
Εάν κάποιος πένεται, υπάρχουν κοινωνικές δομές στις οποίες μπορεί να προστρέξει. Τι παραπάνω έχει ένας ηθοποιός για να δικαιούται τζάμπα διαμονή και διατροφή, παροχές για τις οποίες θα πληρώσει ο φορολογούμενος, που τις αμοιβές κάποιων τροφίμων του Σπιτιού, τις “καλές εποχές”, δεν τις έχει δει ούτε στον ύπνο του;