Χαρίτσης: «Η κ. Αγαπηδάκη έκανε καριέρα στα social media με υβρεολόγια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ»

11 mins read

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης παραχώρησε συνέντευξη στο ρ/σ «Realfm 97,8», όπου μίλησε για το προσφυγικό, την στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σχολίασε και την επίθεση του Π. Πολάκη στην Ε. Αγαπηδάκη.

Αρχικά, ο  κ. Χαρίτσης ανέφερε για τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο κάθε ευρωβουλευτής έχει την ευθύνη της επιλογής του και γι’ αυτό υπήρξαν πράγματι δύο ευρωβουλευτές, οι οποίοι κράτησαν διαφορετική στάση. Η θέση της ευρωομάδας μας είναι όμως σαφής και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών».

Ωστόσο, κλήθηκε να σχολιάσει και  την επίθεση Πολάκη στην κ. Αγαπηδάκη, δίνοντας την εξής απάντηση  «Όλοι μας όταν τοποθετούμαστε δημόσια ειδικά σε τέτοια ζητήματα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε, και κυρίως για να μην χάνουμε και το δίκιο μας μερικές φορές. Νομίζω απαιτείται από όλους μας μεγάλη σοβαρότητα, αυτό αφορά προφανώς και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από εκεί και πέρα βεβαίως νομίζω ότι δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία. Η κ. Αγαπηδάκη έκανε μια καριέρα στα social media τα προηγούμενα χρόνια με υβρεολόγια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του. Νομίζω είναι ένα ζήτημα στο οποίο και η στάση του Πρωθυπουργού να την επιβραβεύσει αναθέτοντας της έναν τόσο ευαίσθητο τομέα προκαλεί πολλά ερωτηματικά».

Ερωτηθείς ο κ. Χαρίτσης,  για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης, διαμηνύοντας ότι «δεν μπορούμε να συγχέουμε το προσφυγικό με ζητήματα υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων» και πρόσθεσε «Δεν χωρούν μικροπολιτικές λογικές. Ως χώρα πρέπει να ασκήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πίεση ώστε η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της και σε αυτό το ζήτημα».

Ακούστε την συνέντευξη του κ. Χαρίτση:

 

Facebook Comments