Χυδαιότητες Κραουνάκη στην κοπή πίτας του Υπουργείου Πολιτισμού – Η αντίδραση του Ν. Ταχιάου (video)

20 mins read

Ο γνωστός τραγουδιστής, Σταμάτης Κραουνάκης, βρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Υπουργείου Πολιτισμού, ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις με τα τραγούδια που επέλεξε, μέσω των οποίων θέλησε να δείξει τη θέση του σε ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου.

Χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Κραουνάκης τραγούδησε τον στίχο «Να μείνουνε τα αρχαία, να μείνουνε in situ αλλιώς ο εχθρός θα φάει το μ@@ν@ του. Ίου ίου ίου αυτού του υπουργείου πολύ αμφισβητείται εν τέλει η τιμή του», με κάποιους εργαζόμενους του υπουργείου να σπεύδουν να χειροκροτήσουν γελώντας, ενώ άλλοι πάγωσαν.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε μιλήσει για την υπόθεση των πνευματικών δικαιωμάτων και δη την απόφαση της Λίνας Μενδώνη να δώσει άδεια στην ΕΔΕΜ, με τον Σταμάτη Κραουνάκη να λέει «δεν χαίρομαι, μας πέταξαν καυτή πατάτα». Μάλιστα όταν κάποια στιγμή ακούστηκε ένα θόρυβος στο βάθος, ένα σούρσιμο, αντέδρασε λέγοντας  «σπάστα θα πάρει καινούρια η Μενδώνη».

Οι εναρκτήριοι στίχοι είναι «έα έα έα, να μείνουνε τα αρχαία, να μείνουνε in situ, αλλιώς ο εχθρός θα φάει το μο@ν@ του». Αργότερα αναφέρθηκε στην τιμή του υπουργείου ενώ αναρωτήθηκε δυνατά «γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλύτερα; Άσε καλύτερα μην τα πιάσω». Το επόμενο στιχάκι ήταν «δώστε μισθούς, στους αρχαιολόγους δώστε μισθούς» για να ξεσπάσουν αντιδράσεις από τους υπαλλήλους και να προσθέσει «σε όλες τις ειδικότητες δώστε μισθούς» πάντα τραγουδώντας.

Η αντίδραση του Νίκου Ταχιάου

Ο  πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Νίκος Ταχιάος, αντέδρασε έντονα, κάνοντας μάλιστα και σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο κ. Ταχιάος έκανε λόγο για «αθλιότητα που χειροκροτούν αρχαιολόγοι που απασχολούνται στο ελληνικό δημόσιο και μάλιστα μέσα στον χώρο του υπουργείου».

Η ανάρτηση του Νίκου Ταχιάου:

«Την ώρα που ετοίμαζα μία ανάρτηση για την επιχειρησιακή κουλτούρα που διέπει την “Αττικό Μετρό” στις σχέσεις της με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες και τις καλές πρακτικές που δοκιμάζονται στην πράξη, το μάτι μου έπεσε σε αυτήν την σημερινή αθλιότητα που χειροκροτούν αρχαιολόγοι που απασχολούνται στο ελληνικό δημόσιο και μάλιστα μέσα στον χώρο του υπουργείου. Ανάθεμά με, εάν αυτή η σιχαμερή εικόνα είναι σάτιρα. Ντροπή τεράστια σε όλους τους!

Σε όσους διερωτώνται για το θέμα της λύσης για την Βενιζέλου και τον διχασμό που επιτρέπει, τονίζω ότι δεν είναι εύκολη η αντιπαράθεση της λογικής με τα δραματοποιημένα σύμβολα. Αποδεικνύεται ότι στα δεύτερα συστρατεύεται πρωτίστως πλην του θράσους και η χυδαιότητα.

Υ.Γ.1: Όσο για την “άμμο που βγάζουν”, τα παπαγαλάκια που κουρδίζουν αυτόν τον χυδαίο τύπο ξέρουν πολύ καλά ότι η τοποθέτησή της ήταν προσωρινή και για την πρόοδο του έργου με οποιαδήποτε εφικτή μέθοδο, αυτή έπρεπε να αφαιρεθεί. Άλλη μια μικρή λεπτομέρεια από αυτές που προσθέτουν αθλιότητα στην υπόθεση.

Υ.Γ.2: Την ανάρτηση για το τι σημαίνει συνεργασία με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες θα την κάνω, έτσι για να παίρνουμε και κανένα μάθημα στην Θεσσαλονίκη».

https://www.facebook.com/nikos.tachiaos/posts/498281090889269

Facebook Comments

Τελευταία Νέα