ΑρχικήΠολιτικήΒορίδης: «Ο κ. Τσίπρας φοβάται ότι το πρόγραμμά μας αρχίζει και ακουμπά...

Βορίδης: «Ο κ. Τσίπρας φοβάται ότι το πρόγραμμά μας αρχίζει και ακουμπά παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Αριστεράς»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις της επικαιρότητας και τα βασικά εκκρεμή ζητήματα, έδωσε ο νεορισθέντας Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης στην εκπομπή «Evening Report» του Γιώργου Κουβαρά, στο Action24.
Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών , ο Υπουργός απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Χαρακτηριστικά είπε: «Η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε με τους πολίτες αποτελεί πολιτικό κεφάλαιο για μας. Δεν πρόκειται να το διακινδυνεύσουμε προκαλώντας πρόωρες εκλογές.  Η εντολή για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματός μας ισχύει ακόμα».
Αναφορικά με τις αιχμές του Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή, Παύλου Πολάκη, ο κ. Βορίδης απάντησε σκωπτικά λέγοντας πως θα οργανώσει τη ψήφο των ομογενών, ώστε να εξασφαλίσει με θεσμικό τρόπο τη μη επανεκλογή της Αριστεράς στην Εξουσία. «Οι ομογενείς μας θα ψηφίσουν, διότι αυτό αποφάσισε το ελληνικό Κοινοβούλιο.  Ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το νόμο για δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς. Μπορεί να το έκαναν με βαριά καρδιά θεωρώντας τους ακροδεξιούς και εθνικιστικές, ο Νόμος όμως είναι σε ισχύ και οι ομογενείς μας θα ψηφίσουν» και συμπλήρωσε λέγοντας πως «είμαι πεπεισμένος ότι οι ομογενείς μας θα ψηφίσουν πατριωτικά σύμφωνα με τις αρχές της Ελευθερίας και της Πατρίδας και στο τέλος, θα δυσαρεστήσουν τον κ. Πολάκη». 
Σε ερώτηση του Γιώργου Κουβαρά εάν για εκείνον πατριωτική ψήφος θεωρείται μόνο η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, ο Υπουργός απάντησε πως «άνθρωποι που δέχθηκαν να κάνουν συμφωνία με τα Σκόπια δεν συγκαταλέγονται στην ομάδα αυτή με αυτές τις ευαισθησίες».
Για την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού ότι η ΝΔ είναι η κυρίαρχη δύναμη στο Κέντρο, σχολίασε ότι η ΝΔ είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα το οποίο έχει πράγματι ηγεμονεύσει τόσο στο χώρο του Κέντρου όσο και στο χώρο της Δεξιάς. «Το πρόγραμμα, που εφαρμόζει η ΝΔ, είναι ένα πρόγραμμα που ενώνει τον ελληνικό λαό. Ο κ. Τσίπρας φοβάται ότι το πρόγραμμά μας αρχίζει και ακουμπά παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Αριστεράς. Το ζήτημα της Άμυνας, της σωστής διαχείρισης του μεταναστευτικού και η αγροτική πολιτική που ακολουθούμε εδώ και ενάμιση χρόνο αγγίζει το σύνολο των ψηφοφόρων ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τα θέματα του Υπουργείου, ο Υπουργός ανέφερε πως έκανε κάποιες αλλαγές στο νομοσχέδιο του πρώην Υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, σε ορισμένα σημεία που αφορούν τη μοριοδότηση και τον πανελλαδικό διαγωνισμό προσλήψεων. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει ένας και μοναδικός ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων για το Δημόσιο και όχι ξεχωριστές προκηρύξεις από σκόρπιους προγραμματισμούς. «Στόχος μας είναι να έχουμε έναν ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων, έναν πανελλήνιο γραπτός διαγωνισμό για όλο το Δημόσιο, να κάνουμε αντικειμενικές τις συνθήκες αυτού του διαγωνισμού και επιτέλους αυτή η διαδικασία να μην ξεπερνά τον ένα με ενάμιση χρόνο διεξαγωγής του», τόνισε.
Στην μομφή του ΣΥΡΙΖΑ για ρεκόρ δεκαετίας στον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων και την αύξηση του υπουργικού συμβουλίου στην Κυβέρνηση, ο Υπουργός απάντησε η Κυβέρνηση έχει μειώσει τον αριθμό των κυβερνητικών μετακλητών, που υπηρετούν σε Υπουργεία ή πολιτικά γραφεία. «Αυτήν τη στιγμή έχουμε τουλάχιστον 100 λιγότερους από ότι είχε ο Σύριζα το 2018» είπε χαρακτηριστικά και απαντώντας για τον αριθμό των Υπουργών, σημείωσε πως «Το κρίσιμο θέμα δεν είναι αν θα έχουμε τρεις ή τέσσερις υφυπουργούς περισσότερους ή λιγότερους αλλά να καθίσταται τελικώς το διοικητικό προϊόν παραγωγικό για τον πολίτη».
Τέλος, για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η πολιτική Ερντογάν δεν έχει κατοχυρώσει τίποτα νομικά αλλά έχει αθροίσει ένα σύνολο αρνητικών σχολίων όλων των χωρών. «Η Τουρκία κατέληξε σε κάτι το όποιο έπρεπε να έχει επιδιώξει εξαρχής, έναν κύκλο διερευνητικών επαφών με μοναδική ατζέντα το θέμα των Θαλασσίων Ζωνών. Δεν έχει κερδίσει τίποτα απολύτως σε αντίθεση με την Ελλάδα, η οποία έχει διεθνώς ενισχυθεί διπλωματικά με τον τρόπο που έχει διαχειρισθεί την τουρκική προκλητικότητα» και κατέληξε λέγοντας πώς εάν η Τουρκία προσέλθει στο διάλογο με μαξιμαλιστικές θέσεις, είναι δεδομένο πως ο διάλογος θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. 
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τζάσερ