Θεοχάρης: «Ναι» στα τοπικά lockdown αν το επιβάλλει η κατάσταση

12 mins read

Για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και το πώς αυτή επηρεάζει τον τουρισμό μίλησε στην ΕΡΤ  και την εκπομπή “Από τις Έξι”, ο Χάρης Θεοχάρης.

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown σε επιβαρυμένες περιοχές, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Χάρης Θεοχάρης.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια αύξηση στον κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο Χάρης Θεοχάρης έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν οφείλεται στον τουρισμό, αλλά μπορεί να τον επηρεάσει άμεσα.

«Εάν μια κατάσταση τείνει να χάσει τον έλεγχο, προφανώς και πρέπει να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε τοπικά lockdown. Δεν είναι ευχάριστα. Δεν τα θέλουμε. Η ευθύνη είναι στις τοπικές κοινωνίες. Δεν μπορώ να τα αποφύγω (σ.σ. τα τοπικά lockdown) όταν η κατάσταση τα επιβάλλει».

«Να εμβολιαστούμε για να μην έχουμε πρόβλημα με τη μετάλλαξη Δέλτα»

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η τουριστική κίνηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να περάσει ανώδυνα από τη χώρα μας η μετάλλαξη Δέλτα.

«Αυτό το λαμβάνουν υπόψη όλες οι τουριστικές αγορές. Η ευθύνη μας, απέναντι στη ζωή μας, πρώτα από όλα αλλά και στον τουρισμό μας, είναι να τηρούμε τα μέτρα. Να εμβολιαστούμε όλοι ώστε και αυτό το κύμα της μετάλλαξης Δέλτα να περάσει, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στη χώρα μας» τόνισε.

Ο υπουργός Τουρισμούς υποστήριξε ότι φέτος οι οικονομικοί στόχοι έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα. «Πρώτα από όλα είναι η υγεία και η διασφάλιση της εικόνας της χώρας μας ως ένας ασφαλής προορισμός. Ως τώρα αυτό είναι ένα στοίχημα το οποίο κερδίζουμε. Δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε την κατάσταση στα σύνορά μας», είπε και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα. Τα περισσότερα οφείλονται στις εσωτερικές μετακινήσεις και στα κορονοπάρτι που γίνονται σε διάφορες περιοχές».

Δείτε εδώ: 

 

 

Facebook Comments