Αχτσιόγλου: «Προφανώς τίθεται το δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας»

18 mins read

«Το πνεύμα των εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ συμπυκνώνεται στη δήλωση του κ. Πέτσα πως “όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει”», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή “Στο Κέντρο” με τον Γιώργο Κουβαρά.

«Στο μείζον θέμα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά είπε ότι θα έχουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν, αλλά αυτός δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα από την πολιτική που ήδη ασκεί. Γι’ αυτό το πνεύμα της δήλωσης του κ. Πέτσα αντανακλά την κυβερνητική πολιτική», πρόσθεσε.

«Πράγματι τίθεται ένα δίλημμα που έχει να κάνει με τα δύο πρόσωπα που ηγούνται των δύο κεντρικών παρατάξεων αυτή τη στιγμή, έχουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την αξιωματική αντιπολίτευση και αντιπροσωπεύονται από τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Άρα προφανώς και τίθεται το δίλημμα ‘Μητσοτάκης ή Τσίπρας.», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

«Ο ρόλος της πολιτικής δεν είναι να τρομάζει τους πολίτες. Πρέπει να ασκεί παρεμβάσεις για να προστατεύσει την κοινωνία», η κυβέρνηση όμως «αφήνει τον μηχανισμό αισχροκέρδειας να λειτουργεί ανενόχλητος στην αγορά ενέργειας» και «με χρήματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση των πολιτών -διότι δεν χτυπάει την ακρίβεια στη ρίζα της και υπάρχουν πάρα πολύ αυξημένα φορολογικά έσοδα ειδικά από τον ΦΠΑ- επιδοτεί τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας», σημείωσε.

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας τόνισε, μεταξύ άλλων, χρειάζεται «ρυθμιστική παρέμβαση στην αγορά ενέργειας με πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και αποσύνδεσή της από το φυσικό αέριο, με ΔΕΗ η οποία θα έχει δημόσιο χαρακτήρα» και «δημοσιονομική παρέμβαση με μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσβάλει τη λαϊκή βούληση χαρακτηρίζοντας “τερατογένεση” οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα στο οποίο δεν θα μετέχει ο ίδιος». Επιπρόσθετα, σχολίασε, «το Σύνταγμα προβλέπει διερευνητικές εντολές και για επόμενα κόμματα πέραν του πρώτου για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Μία με το σκάνδαλο των υποκλοπών, μία με τον ισχυρισμό ότι οι συνταγματικές διαδικασίες οδηγούν σε “τερατογενέσεις”, ο κ. Μητσοτάκης τα έχει βάλει με το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές αρχές».

Τέλος, υπογράμμισε πως «καταλύτης για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές» και επισήμανε ότι «έχουμε απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα, πρόσκληση χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προνομιακούς συνομιλητές, στις δυνάμεις που αυτοχαρακτηρίζονται ως προοδευτικές, με συγκεκριμένη πλατφόρμα και προγραμματικό πλαίσιο».

«Το να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος θα εκφράζει με σαφήνεια τη λαϊκή βούληση», πρόσθεσε η κυρία Αχτσιόγλου.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα