«Αδειάζει» πανηγυρικά τον Μουτζούρη ο Σχοινάς

14 mins read

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, με μια ανάρτηση του στον λογαριασμό του Twitter, αναφέρθηκε στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, «αδειάζοντας» τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σχοινάς έγραψε «Είναι πάγια η θέση μου ότι η διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού απαιτεί γνώση του αντικειμένου, υπευθυνότητα και σύνεση. Κραυγές και διαστρεβλώσεις δεν εξυπηρετούν. Ειδικά οι τοπικοί άρχοντες έχουν αυξημένη ευθύνη απέναντι στους πολίτες».

Η τοποθέτηση του Κ. Μουτζούρη

Επικαλούμενος διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, ο περιφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι καμία συμφωνία δεν επιβάλλει την παραμονή μεταναστών στα νησιά, όπου αποβιβάζονται και ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Μας είπε ο κ. Σχοινάς, στις Βρυξέλλες όπου βρεθήκαμε, ότι κανείς νόμος, κανένα Δουβλίνο δεν επιβάλλει την διατήρηση των μεταναστών στα νησιά, όπως μας λέει η κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Μουτζούρης. «Αυτό μας εκπλήσσει, διότι μέχρι τώρα ελέγετο ότι οι συμφωνίες είναι αυτές που κρατούν τους μετανάστες στα νησιά».

Υπενθυμίζεται ο κ. Μουτζούρης είναι από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει κρατήσει σκληρή στάση στη δημιουργία των κλειστών δομών.

Ο κ. Μουτζούρης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε ότι είχε αντιληφθεί ότι ο διάλογος θα γίνει από μηδενική βάση και όχι στη βάση της δημιουργίας των κλειστών κέντρων στα νησιά, αναζητώντας απλά μια εναλλακτική τοποθεσία.
Ωστόσο, η κυβέρνηση ποτέ δεν είχε πει κάτι τέτοιο και, παρά τις εσφαλμένες εντυπώσεις υπαναχώρησης που δημιουργήθηκαν από τη λέξη «πάγωμα», εντούτοις η κυβέρνηση ποτέ δεν υποχώρησε από τον βασικό σχεδιασμό που ήταν η δημιουργία κλειστών κέντρων.
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου εμφανίστηκε από τη μια πρόθυμος να μπει σε διάλογο και από την άλλη αταλάντευτός στη βούληση του να ξεκινήσει από μηδενική βάση. Η κυβέρνηση έσπευσε να προτείνει τον τελευταίο γύρο διαλόγου, γνωρίζοντας ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξευρεθεί μια εναλλακτική λύση.

Facebook Comments