ΑρχικήΠολιτικήΚαιρίδης για μεταναστευτικές ροές: «Υπάρχει μία μικρή αλλά ανησυχητική αύξηση στην Κρήτη»

Καιρίδης για μεταναστευτικές ροές: «Υπάρχει μία μικρή αλλά ανησυχητική αύξηση στην Κρήτη»

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας για τις μεταναστικές ροές, τόνισε πως «Από τον Νοέμβρη και μετά βλέπουμε μία μικρή αλλά ανησυχητική ροή προς την Γαύδο και τη Νότια Κρήτη η οποία πρέπει να ελεγχθεί».

Εν συνεχεία ανέφερε πως «Χρειαζόμαστε μία ναυτική επιχείρηση, όχι το Λιμενικό, χρειαζόμαστε μεγάλα σκάφη του πολεμικού ναυτικού στα ανοιχτά των λιβυκών χωρικών υδάτων σε συνεργασία με την Ευρώπη». Επιπλέον, πρόσθεσε πως «όλα αυτά έχουν συζητηθεί εκτενώς σε ευρωπαϊκό συμβούλιο, ωστόσο βρισκόμαστε ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο».

«Στη 1/2 ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Συμβούλιο Κορυφής προκειμένου να ζητήσει εκ νέου τα χρήματα που δικαιούμαστε για την διαχείρηση του μεταναστευτικού, τα οποία είναι δύο δισεκατομμύρια», δήλωσε, ενώ υπογράμμισε  πως είναι «Αφελές να μην ανησυχούμε για όλη αυτή την κατάσταση, φλέγονται όλοι γύρω μας».

«Αυτή τη στιγμή οκτώ χώρες στη Μέση Ανατολή στέλνουν πυραύλους η μία στην άλλη, όλα αυτά έρχονται και κλειδώνουν στη μαμά Αίγυπτο η οποία φτωχοποιείται με αποτέλεσμα να πιέζεται, αφού έχει περίπου 9 εκατομμύρια πρόσφυγες», δήλωσε για την κατάσραση στη Μέση Ανατολή.

«Από το 2015 δεν έχει φύγει ούτε μία βάρκα από την αιγυπτιακή αρχή και αυτό είναι προς τιμήν της Αιγύπτου, ωστόσο έχουμε από την ανατολική Λιβύη Αιγύπτιους οι οποίοι ωθούμενοι από την μεγάλη φτώχεια, έρχονται προς την Ελλάδα και την Ιταλία», πρόσθεσε.