Αδιανόητο: Με μία μέρα αποβολή είχε τιμωρηθεί ο τραμπούκος μαθητής!

18 mins read

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μίλησε για το βίντεο με το περιστατικό που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη τις τελευταίες ώρες, στο οποίο ένας μαθητής τραμπουκίζει την καθηγήτριά του.

Όπως ανέφερε ο κ. Κόπτσης, αν και το περιστατικό είναι περσινό το βίντεο βγήκε τώρα στη δημοσιότητα. Πρόκειται για περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη, στο οποίο τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Κόπτσης, οι Περιφερειακοί Διευθυντές πληροφορήθηκαν για το περιστατικό από ιστοσελίδα. Στη συνέχεια επιβεβαιώσαν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη πέρσι τον Ιανουάριο και οι ποινές έχουν επιβληθεί στο μαθητή. «Το θέμα έχει λήξει.», όπως είπε.

Ωστόσο, «παρά το ότι έγινε πέρσι, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ένα σχολείο που νοσεί, από την πρώτη ώρα στείλαμε ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς.», διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης, συμπληρώνοντας «όπου μπορούμε να παρέμβουμε θα παρέμβουμε».

Νωρίτερα:

«Αδιανόητη» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως την «τραμπούκικη» συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια για να του διαγράψει μία απουσία που δημοσιοποιήθηκε μέσω βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα ένας μαθητής του ΕΠΑΛ «τραμπουκίζει» με αχαρακτήριστες εκφράσεις την καθηγήτριά του, για να του σβήσει μία απουσία, ενώ ένας άλλος μαθητής κάνει χειρονομίες ακριβώς πίσω της.

«Σβήστη να ρε!» φωνάζει σε έξαλλη κατάσταση ο αλλοδαπός μαθητής στο βίντεο, το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, χωρίς να είναι γνωστό σε ποιο σχολείο είναι, ούτε πότε βιντεοσκοπήθηκε. Κάποια στιγμή ο μαθητής βγαίνει από την αίθουσα χτυπώντας με δύναμη την πόρτα και όταν ξαναμπαίνει ακούει την καθηγήτρια να του λέει ότι θα τον πάει στον διευθυντή. «Θα σε καταστρέψω ρε, στο τρελοκομείο θα σε στείλω», ακούγεται να λέει ο μαθητής σε άλλο σημείο, ενώ εκείνη διατηρεί την ψυχραιμία της. Την ίδια ώρα, άλλοι μαθητές γελούν με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα στην τάξη.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως για την υπόθεση υπόθεση, που ήδη διερευνάται αρμοδίως

«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του. Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει».

https://www.facebook.com/npressgr/videos/611355939436959/

Facebook Comments