Ακροδεξιό παραλήρημα για τον Μπαλάφα η ομιλία Σαμαρά

8 mins read

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με βαρείς χαρακτηρισμούς την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο Συνέδριο της ΝΔ.

Δήλωσε πως «άγγιξε τα όρια ενός ακροδεξιού παραληρήματος. Χαρακτηριστικά σημεία η αναφορά στους μετανάστες ως “λαθρομετανάστες” και η αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα έλεγε κάποιος ότι ήταν σαν να ακούγαμε τον Σαλβίνι ή τον Όρμπαν».

Συγκεκριμένα είπε: «Στον αντίποδα, η χθεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ, άγγιξε τα όρια ενός ακροδεξιού παραληρήματος. Χαρακτηριστικά σημεία η αναφορά στους μετανάστες ως “λαθρομετανάστες” και η αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα έλεγε κάποιος ότι ήταν σαν να ακούγαμε τον Σαλβίνι ή τον Όρμπαν. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε την εκτίμησή μας ως προς την άνοδο των ακροδεξιών αντιλήψεων στο εσωτερικό της ΝΔ, ακυρώνονταν την όποια προσπάθεια τμήματος της ΝΔ για ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο. Εκθέτοντας την ίδια τη ΝΔ σε σχέση με τις αλλαγές των θέσεων της στο μεταναστευτικό – προσφυγικό και στη συμφωνία των Πρεσπών, έφερε σε τρομερή αμηχανία τον κ. Μητσοτάκη. Αξίζει, εδώ να θυμηθούμε, ότι με αφορμή το “Μακεδονικό” ο κ. Σαμαράς είχε “ρίξει” την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, δηλαδή του πατέρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.»

Facebook Comments