Αλ. Χαρίτσης: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταφεύγει σε λεκτικά παιχνίδια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

7 mins read

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μετά την δήλωση του πως το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν το γνώριζε κανείς στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας σχολίασε «Το δήθεν “ σχέδιο” μείωσης των υπερβολικών πλεονασμάτων που οι ίδιοι υπέγραψαν, ήταν “ κρυφό”: δεν το γνώριζε κανείς στην Ευρώπη!» και πρόσθεσε πως «Κατανοούμε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λέει ο λαός μας, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Χαρίτση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα:

Κατανοούμε τη δυσκολία του κυβερνητικού εκπροσώπου να υπερασπιστεί την επιλογή του κ. Μητσοτάκη που παραπέμπει τη μείωση των πλεονασμάτων κάπου ανάμεσα στο μακρινό και στο πολύ μακρινό μέλλον και αφού εφαρμόσει ένα δικό του μνημόνιο.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι αμείλικτη: η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τη μείωση των πλεονασμάτων από το 2020 με έναν δημοσιονομικό μηχανισμό που εγγυόταν τα χρήματα των εταίρων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει αυτόν τον μηχανισμό. Και τώρα καταφεύγει σε λεκτικά παιχνίδια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Facebook Comments