ΑρχικήΠολιτική«Αν ο νόμος με αφορά, θα πουλήσω τις εταιρείες μου στο εξωτερικό»-...

«Αν ο νόμος με αφορά, θα πουλήσω τις εταιρείες μου στο εξωτερικό»- Ο Κασσελάκης απαντά στις αποκαλύψεις για το δάνειο

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, παραδέχθηκε ότι είναι ιδιοκτήτης εταιρείας με έδρα στο εξωτερικό, μετά τις αποκαλύψεις του news247.

O Στέφανος Κασσελάκης, τουλάχιστον κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2023, ήταν ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος αλλοδαπής εταιρίας, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από τη νομοθεσία για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων.

Σε ανάρτησή του στο X, ο κ. Κασσελάκης υπενθυμίζει ότι είναι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, που ζούσε μέχρι πρόσφατα για 21 ολόκληρα χρόνια.

Ωστόσο, θέλει να συζητήσει το θέμα από τους δικηγόρους του, για το εάν ο ίδιος εμπίπτει στον νόμο για τα ασυμβίβαστα των πολιτικών προσώπων, καθώς δεν είναι βουλευτής.
H απάντηση Κασσελάκη

Με μία ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στις αποκαλύψεις λέγοντας πως αν ο νόμος τον αφορά, θα πουλήσει τις εταιρείες του στο εξωτερικό.

«Όλοι γνωρίζουν πως είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στο εξωτερικό, όπου ζούσα μέχρι πρόσφατα, για 21 ολόκληρα χρόνια.
Θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών. Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής.

Εφ’ όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό. Μόνο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ δε θα «πουλήσω» ποτέ, με όποιο προσωπικό οικονομικό κόστος.
Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρης δε θα αγοράσει φτηνά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήδη προσπάθησε.

ΥΓ: Ποτέ δε θα άφηνα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ απλήρωτους. Είναι θέμα αρχής.» 

 

 

«Ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρείας ο Κασσελάκης»

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας news247.gr, αναφέρει ότι ο κ. Κασσελάκης είναι ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Osios LLC, με έδρα τις ΗΠΑ τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γεγονός προκύπτει από τη δανειακή σύμβαση που δόθηκε τα Χριστούγεννα από εταιρεία συμφερόντων του κ. Κασσελάκη προς την εταιρεία Left Media A.E, με στόχο, όπως είχε γίνει γνωστό από πηγές προσκείμενες σε αυτόν, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και να τους καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων.

Η δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της Osios LLC υπεγράφη από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη, που όπως αναφέρεται στο κείμενο, είναι και ο μοναδικός εταίρος της εταιρείας.

Το ζήτημα εγείρει σοβαρά νομικά και πολιτικά ερωτήματα, καθώς η συμμετοχή του κ. προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, με έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή απαγορεύεται, σύμφωνα με τη νομοθεσία που είχε φέρει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας το 2016. Μάλιστα, όσοι παραβούν τον νόμο, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ.