ΑρχικήΠολιτικήΟ κύβος ερρίφθη: Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη στις εκλογές, με...

Ο κύβος ερρίφθη: Η Όλγα Γεροβασίλη απέναντι στον Κασσελάκη στις εκλογές, με τη στήριξη του Τσίπρα

Η Όλγα Γεροβασίλη όπως όλα δείχνουν θα διεκδικήσει την προεδρία από τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά τις χθεσινές καταιγιστικές εξελίξεις.

Το όνομα της αντιπροέδρου της Βουλής είχε ακουστεί και πριν μερικά 24ωρα ως μεταβατικής προέδρου σε περίπτωση που γινόταν πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή.

Θεωρείται βέβαιο ότι η κυρία Γεροβασίλη κατεβαίνει στις εκλογές έχοντας την απόλυτη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίο έχει στενή σχέση και ποτέ δεν σταμάτησαν να έχουν επαφή. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες η κυρία Γεροβασίλη είχε ζητήσει την έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν το συνέδριο «εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Είναι πλέον αβέβαιο και μάλλον εξαιρετικά δύσκολο, εάν, υπό αυτές τις συνθήκες, υπάρξει και τρίτη υποψηφιότητα, όπως αυτή του Διονύση Τεμπονέρα, που συζητούνταν έντονα μέχρι πρότινος, μετά το ενδιαφέρον που είχε εκφράσει ο ίδιος.