Ανακλήθηκε ο διορισμός υπαλλήλου στο Ίδρυμα της Βουλής που είχε προσληφθεί προεκλογικά

12 mins read

H διοίκηση του Ιδρύματος της Βουλής προχώρησε σε μια ασυνήθιστη κίνηση, καθώς ανακάλεσε τον διορισμό του πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Κοινωνίας της Πληροφορίας επί ΣΥΡΙΖΑ, Ιδομενέα Μανωλιτσάκη.

Πρόκειται για ένα από τα ρουσφέτια που είχαν γίνει λίγο πριν τις εκλογές και είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, o κ. Μανωλιτσάκης, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2015 τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση επικεφαλής της Κοινωνίας της Πληροφορίας και ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη της κυρίας Ρένας Δούρου, είχε προσληφθεί στις 31 Μαΐου 2019 με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου πλήρους απασχόλησης για δύο (2) έτη, σε κενή οργανική θέση ΠΕ Πληροφορικής.

Στη σχετική απόφαση της προέδρου του Ιδρύματος της Βουλής κ. Νίκης Μαρωνίτη αναφερόταν «Ο εν λόγω υπάλληλος τοποθετείται στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Προβολής και Πολυμέσων και αναλαμβάνει να εκτελεί καθήκοντα της ειδικότητάς του ή όποια άλλα συναφή, παρεμφερή ή άλλα καθήκοντα του αναθέτει η Εκτελεστική Επιτροπή ή η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος».

Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινή απόφαση της κυρίας Μαρωνίτη αυτή η απόφαση ανακαλείται. Μάλιστα, στην αιτιολογία της αναφέρεται επί λέξει για τον κ. Μανωλιτσάκη ότι ανακαλείται ο διορισμός του «για λόγους διαφορετικής εκτίμησης των αυτών πραγματικών περιστατικών, και συγκεκριμένα, έπειτα από επαναξιολόγηση των προτεραιοτήτων και των λειτουργικών αναγκών του Ιδρύματος της Βουλής, ειδικότερα στο πεδίο των δράσεων που άπτονται ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με λόγους γενικότερου δημοσίου συμφέροντος που αφορούν σε εν γένει ζητήματα λειτουργίας του νομικού προσώπου του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, δεν κρίνεται, επί του παρόντος, αναγκαία η πλήρωση της εν λόγω θέσης»!

Η απόφαση του ιδρύματος της Βουλής:

vouli_anak

 

 

Facebook Comments