ΑρχικήΠολιτικήΑνδρέας Λοβέρδος για ευρωεκλογές: «Στόχος το 3% - Θα κινηθούμε στο κέντρο»

Ανδρέας Λοβέρδος για ευρωεκλογές: «Στόχος το 3% – Θα κινηθούμε στο κέντρο»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε τους στόχους του κόμματος «Δημοκράτες»,για τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση του κόμματός του παραχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος και αναφέρθηκε στους στόχους του ενόψει και των ευρωεκλογών.

Όπως διευκρίνισε πρώτος στόχος του είναι οι Ευρωεκλογές. «Μας ενδιαφέρει το 3% των Ευρωεκλογών. Αν πετύχουμε τον στόχο μας θα κατέβουμε και στις εθνικές εκλογές. Αν όχι σημαίνει πως οι πολίτες μου είπαν όχι οριστικά».

Όπως ανέφερε, ανακοίνωσε το νέο του κόμμα από τον Έβρο, με αφορμή την «εισβολή αποκλείστηκε στα σύνορα της Ευρώπης το 2020». Όπως δήλωσε η ακριτικές περιοχές της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρώπης. «Ήμουν ο μόνος βουλευτής που υποστήριξε την συνεργασία στρατού και αστυνομίας».

Σε ερώτηση σχετικά με το σε ποιον χώρο θα κινηθεί η παράταξή του, απάντησε πως «θα κινηθούμε στον κέντρο. Ούτε κεντροδεξιά, ούτε κεντροαριστερά, μόνο στον χώρο του κέντρου». Δήλωσε πως συνειδητά απέφυγε το πράσινο χρώμα αφού δεν ήθελε να δημιουργηθεί «βεντέτα». «Έχω περάσει τις βασικές δεκαετίες της ζωής μου στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με την επιλογή του κόκκινου χρώματος δήλωσε πως σηματοδοτεί την λαϊκότητα του κόμματος. «Μπορώ να συνδυάσω το πατριωτικό με το μεταρρυθμιστικό», υποστήριξε.

Όπως είπε στο ψηφοδέλτιο των «Δημοκρατών» θα υπάρχουν απλοί άνθρωποι από την κοινωνία. Υποσχέθηκε εκπλήξεις σχετικά με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος.

Υποστήριξε πως το ΠΑΣΟΚ με την στάση του, τους τελευταίους μήνες αφήνει τον χώρο του κέντρου στην Νέα Δημοκρατία. Τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ «κομπλάρει και κινείται προς την αριστερά. Εμείς στοχεύουμε στην απογοήτευση των πολιτών που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία. Ψηφίζουν την Νέα Δημοκρατία γιατί δεν έχουν άλλον να ψηφίσουν».

Όταν ρωτήθηκε αν έγινε ποτέ συζήτηση για να πάει στην Νέα Δημοκρατία, απάντησε πως δεν έγινε ποτέ επίσημη συζήτηση.

Τέλος, αναφερόμενος στην διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως κρίθηκε θετικά από τους πολίτες στις εκλογές.