ΑρχικήΠολιτικήΑνδρουλάκης: «Χωρίς προτεραιότητα στον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων νεότερων ηλικιών, δεν μπορεί να...

Ανδρουλάκης: «Χωρίς προτεραιότητα στον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων νεότερων ηλικιών, δεν μπορεί να υπάρξει τείχος ανοσίας»

O ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με άρθρο του, αναφέρεται στην προτειραιοποίηση των ευπαθών ομάδων στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.
Με άρθρο του που δημοσιεύεται στο protothema.gr, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι «οι ανήκοντες στη δεύτερη κατηγορία των χρονίων πασχόντων, θα αρχίσουν να εμβολιάζονται αφού πρώτα θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι προηγούμενοι καθώς επίσης και οι 70- 74 (περίπου 550.000) και οι 65-69 ετών (περίπου 600.000). Δηλαδή, στην πιο αισιόδοξη εκδοχή, ο εμβολιασμός τους θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί κάπου στα μέσα ή στα τέλη του καλοκαιριού».
Τονίζει, μάλιστα, ότι «η κυβέρνηση επιμένει ότι θα έχει φτιάξει – το αργότερο μέχρι το Πάσχα – ένα «τείχος ανοσίας» το οποίο θα της επιτρέψει να ανοίξει την οικονομία. Είναι αδιανόητο όμως να δεχτεί κάποιος ότι μπορεί να υπάρξει τείχος ανοσίας που δε θα περιλαμβάνει τους νεότερους ευπαθείς συμπολίτες μας.»
«Χωρίς προτεραιότητα στον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων νεότερων ηλικιών, δεν μπορεί να υπάρξει «τείχος ανοσίας». Ας φροντίσει έστω και τώρα η κυβέρνηση να λύσει αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα», προσθέτει.
Ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι «η έγκαιρη κατάρτιση αυτής της λίστας θα μπορούσε να βάλει φρένο στους εμβολιασμούς εκτός σειράς με τη δικαιολογία της απώλειας δόσεων, που ακούμε όλο και συχνότερα ανά την Ελλάδα, με πρόσφατο παράδειγμα σαραντάρηδες πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας από την Θεσσαλονίκη. Άλλωστε το παράδειγμα το έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου, που κατάρτισε λίστες δεκάδων αξιωματούχων ως πρώτη προτεραιότητα όταν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιμένουν τη σειρά τους με τον γενικό πληθυσμό για να δώσουν το καλό παράδειγμα.»
Καταλήγει, λέγοντας ότι «για να μη χάνεται λοιπόν καμία δόση, τα εμβόλια αυτά θα μπορούσαν να τα κάνουν κατά προτεραιότητα νεότεροι ευπαθείς σε κάθε περιοχή, δίνοντας τέλος στην αγωνία αυτών και των οικογενειών τους».