ΑρχικήΠολιτικήΑνδρουλάκης από Τέμπη: Θα δώσουμε αγώνα για διαφάνεια και δικαιοσύνη

Ανδρουλάκης από Τέμπη: Θα δώσουμε αγώνα για διαφάνεια και δικαιοσύνη

Φόρο τιμής στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη απέτισαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Νίκολας Σμιτ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε αυτή την τραγωδία χωρίς να πέσει άπλετο φως και χωρίς να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Έχουμε τεράστιο ηθικό και πολιτικό χρέος, το σύνολο του πολιτικού συστήματος για τις ψυχές που χάθηκαν άδικα, αλλά και όσα περνάνε αυτούς τους μήνες οι οικογένειες τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Αίτημα για προανακριτική επιτροπή

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει και πάλι αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία σε ό,τι αφορά την τραγωδία.

Από την πλευρά του ο κ. Σμίτ εξέφρασε τα συλληπτήρια στις οικογένειες των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, ενώ ζήτησε σχετικά με την διερεύνηση της υπόθεσης να υπάρξει διαφάνεια και να πέσει φως στις αιτίες που οδήγησαν στο δυστύχημα.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, ενώ θα πραγματοποιήσει και κεντρική πολιτική ομιλία, ενόψει των ευρωεκλογών.