ΑρχικήΠολιτικήΑνδρουλάκης: «Για εμάς τους εραστές της πολιτικής, η επαφή με τον κόσμο...

Ανδρουλάκης: «Για εμάς τους εραστές της πολιτικής, η επαφή με τον κόσμο έχει μοναδική αξία»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του μίλησε για την νίκη του Ολυμοιακού, την πολιτική και τις ευρωεκλογές.

«Ο γιος έγινε Ολυμπιακός από τη μαμά. “Εκμεταλλεύτηκαν” τα χρόνια που ήμουν στις Βρυξέλλες και τον καθοδήγησε εκεί που ήθελε. Τώρα έχει πάει στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, έχει δεθεί με την ομάδα και την ακολουθεί. Πήγαμε, λοιπόν, χθες στο γήπεδο. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού και συγχαρητήρια. Γενικά, φέτος ήταν μία χρονιά μεγάλων επιτυχιών για τον ελληνικό αθλητισμό. Μακάρι να πηγαίνουν όλες οι ελληνικές ομάδες καλά» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον Alpha, την επομένη της μεγάλης ευρωπαϊκής επιτυχίας του Ολυμπιακού.

Σε μια προσωπική εξομολόγηση, μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε πόσο απολαμβάνουν πατέρας και γιος να παίζουν μαζί μπάσκετ, ώστε και εκείνος με τη σειρά του να τον «μυήσει» στη μεγάλη του αγάπη, το μπάσκετ.

«Για εμάς τους εραστές της πολιτικής, οι εκλογές έχουν ένα μεγαλείο που είναι η επαφή με τον κόσμο. Ακούς το βράδυ τους αναλυτές και πας την άλλη μέρα σε ένα καφενείο και ακούς έναν άνθρωπο που λέει μία ατάκα η οποία ξεπερνάει ό,τι άκουγες το προηγούμενο βράδυ. Γιατί οι άνθρωποι έχουν μία δωρική προσέγγιση των πραγμάτων. Η κοινωνία βλέπει από ένα άλλο μετερίζι τις εξελίξεις. Μία συμβουλή σε ένα καφενείο ή σε έναν εργασιακό χώρο μπορεί να έχει πολλαπλάσια αξία από έναν επικοινωνιολόγο» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέροντας ότι προτιμά και επενδύει στην προσωπική επαφή με τους ψηφοφόρους.

«Μου αρέσει μία μαντινάδα που επί της ουσίας προτρέπει να διατηρούμε μια συνέπεια στη ζωή μας. “Ο βράχος ο περήφανος, έχει καλλιά να πέσει, να τον σκεπάσει η θάλασσα, παρά να αλλάξει θέση”. Πρέπει να υπάρχουν αξίες, να μην τα θυσιάζουμε όλα στο βωμό της φιλοδοξίας, του κέρδους, της επικοινωνίας» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του

Σχετικά με το πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είπε: «Είμαι άνθρωπος της παρέας, απλά τώρα στις εκλογές δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Μου αρέσει να βγαίνω έξω και να κάνω μακρινά ταξίδια».

Ερωτηθείς για την αποχή των ψηφοφόρων στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, ο κ. Ανδρουλάκης παρατήρησε: «Ο λόγος που πάει ο κόσμος στην αποχή, είναι η απογοήτευση. Είναι η πίστη του κόσμου ότι δεν θα αλλάξουν τα πράγματα. Ότι όλη την ώρα περιμένουμε κάτι καλύτερο, δεν έρχεται, άρα δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους πολιτικούς. Αυτό για να το ανατρέψουμε και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μας κοιτάξουν και, αν μας κοιτάξουν, να μας ακούσουν και μετά να μας επιλέξουν, πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που τους κάνει να αποστρέφονται την πολιτική. Για μένα, το μεγάλο θέμα είναι η αξιοπιστία. Οι πολίτες πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών είναι αναξιόπιστοι. Άλλα λένε, άλλα κάνουν. Για αυτό χρησιμοποιώ πολλές φορές τη λέξη “αξιοπιστία”. Γιατί εμείς λέμε λίγα, νομίζω είναι υλοποιήσιμα, έχουν υλοποιηθεί σε άλλες χώρες, έχουν αλλάξει τη ζωή των πολιτών, έχουν διώξει τη λιτότητα, έχουν φέρει την ανάπτυξη, καλή δημόσια υγεία και παιδεία. Γιατί αυτά να μην είναι οι κεντρικοί στόχοι των σχεδίων της χώρας;».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ