ΑρχικήΠολιτικήΑνδρουλάκης: «Η Ελλάδα με την πολιτική σας κ. Μητσοτάκη αποκλίνει από την...

Ανδρουλάκης: «Η Ελλάδα με την πολιτική σας κ. Μητσοτάκη αποκλίνει από την υπόλοιπη Ευρώπη»

Πυρά εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζοντας πως «όλες οι πολιτικές σας μας απομακρύνουν σταθερά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

«Η Ελλάδα με την πολιτική σας σταθερά αποκλίνει από την Ευρώπη στην οικονομία, στην αγοραστική δύναμη, στις παραγωγικές επενδύσεις, στη δημόσια υγεία καθώς και σε θέματα κράτους δικαίου», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια.

Για το θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι «είστε ένας αδύναμος πρωθυπουργός. Δεν θέλετε να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των παρακολουθήσεων Ο ελληνικός λαός αξίζει ένα κράτος δικαίου» και συνέχισε: «Όλες οι πολιτικές σας μας απομακρύνουν σταθερά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Οικονομία

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία της χώρας.

«Τα ενοίκια είναι στα ύψη, τα τρόφιμα το ίδιο, ολιγοπώλια στην υγειά, στα καύσιμα. Σε όλα αυτά το βασικό σας αφήγημα είναι ότι μειώσατε τους φόρους. Όμως από τη μείωση δεν κερδίζει η μεσαία τάξη αλλά οι ζάμπλουτοι που κερδίζουν εκατομμύρια. Ψίχουλα για τους αδύναμους, εκατομμύρια για τους ισχυρούς».

«Kαταγράφεται μια σταθερά ανησυχητική αύξηση ανισοτήτων στην Ελλάδα. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Οι ονομαστικές αυξήσεις στους μισθούς δεν αρκούν για να καλύψουν τις απώλειες από την ακρίβεια», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.