Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ για τον Έλληνα ομογενή του τάγματος Αζόφ – Αποχώρησαν οργισμένοι από τη Βουλή

22 mins read

Αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά Έλληνα ομογενή, που μίλησε στην ελληνική Βουλή, ότι πολεμάει με το τάγμα του Αζόφ εναντίον των Ρώσων.

«Μάχομαι μέσα από το τάγμα Αζόφ στην ουκρανική άμυνα για να διώξουμε τους ναζί», είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ομογενής Μιχαήλ, ο οποίος εμφανίστηκε διαδικτυακά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εντονη ήταν η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, που έγραψε στο twitter:

Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας σηκώθηκαν από τα έδρανά τους, έκαναν ένα νεύμα προς τον Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας «Τι είναι αυτά τα πράγματα;» και αποχώρησαν από την αίθουσα, μαζί και οι βουλευτές Γιώργος Βαρεμένος και Ιωάννης Γκιόλιας (βουλευτής Αργολίδας). Επέστρεψαν όταν συνεχίστηκε η ομιλία Ζελένσκι.

Ο Νίκος Φίλης μετά το πέρας της ομιλίας Ζελένσκι, εξήγησε την αποχώρησή του και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής αλλά και την κυβέρνηση να δώσουν εξηγήσεις.

«Αναγκάστηκα να αποχωρήσω από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, όταν κατά την εμφάνισή του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι περιέλαβε βιντεοσκοπημένο μήνυμα εκπροσώπου του φασιστικού τάγματος Αζόφ, με πρόσχημα την ελληνική καταγωγή του.

Ο πρόεδρος της Βουλής και η κυβέρνηση οφείλουν εξηγήσεις για αυτό το απαράδεκτο γεγονός.

Η συμπαράστασή μας προς τον Ουκρανικό λαό που αμύνεται απέναντι στη Ρωσική εισβολή είναι δεδομένη. Θα ενταθεί το επόμενο διάστημα με πρωτοβουλίες για την Ειρήνη. Εναντίον των ιμπεριαλιστικών πολέμων, του εθνικισμού, του ρατσισμού και της φασιστικής απειλής».

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, χαρακτήρισε «μεγάλο ατόπημα» το γεγονός ότι μέλος του τάγματος Αζόφ απευθύνθηκε στην ελληνική Βουλή και τόνισε πως θα ζητηθούν εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Κώστα Τασούλα, αν ήταν ενήμερος.

«Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον πρόεδρο της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, ο οποίος αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από εκεί πέρα, όμως, είναι απαράδεκτο ότι στο ελληνικό Κοινοβούλιο απευθύνθηκε μαζί με τον πρόεδρο Ζελένσκι, μέλος του τάγματος Αζόφ. Θα ζητηθούν εξηγήσεις στη συνεδρίαση σε λίγη ώρα στη Διάσκεψη των Προέδρων, από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, αν ήταν ενήμερος και αν συμφώνησε. Διότι νομίζω αυτό αποτελεί μεγάλο ατόπημα», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις.

Ο Τρ. Αλεξιάδης είπε ότι “πολύ σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρών στην ομιλία του προέδρου μιας χώρας, που δέχεται επίθεση και εισβολή, δυστυχώς όμως, αναγκαστήκαμε να ακούσουμε και εκπροσώπους του τάγματος Αζόφ, ενός τάγματος με συγκεκριμένη ιδεολογία, την οποία η Ελλάδα πολέμησε στο μέτωπο και στα βουνά. Δυστυχώς τους ακούσαμε και αυτούς” είπε ο κ Αλεξιάδης και συνέχισε: “Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, για κάτι τέτοιο. Και δεν ακούσαμε δυστυχώς, τίποτα για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου, τίποτα για το επιχείρημα ότι δεν έχει συμβεί από τον 2ο ΠΠ τίποτα ανάλογο, ξεχνώντας κάποιοι την Κύπρο με τους 1.619 αγνοούμενους και τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία”.

 

Facebook Comments