Αρχηγική αποδοκιμασία – «Πρόβλημα Παπαδημούλη» εντόπισε ο Τσίπρας

16 mins read

Στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε η υπόθεση Παπαδημούλη, προκαλώντας βαθύ προβληματισμό μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Τόσο οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»  για την αγορά νέων ακινήτων όσο και τα χιλιάδες μηνύματα των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σκορπίσει αμηχανία και αγωνία, ακόμη και σε εκείνα τα στελέχη που έκαναν την ανάγκη, φιλοτιμία και υπερασπίστηκαν δημόσια τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να παραδέχθηκε στην κομματική της Π.Γ.  ότι «έχουμε πρόβλημα» με την υπόθεση Παπαδημούλη, εκτίμηση με την οποία ταυτίστηκαν όλα τα κορυφαία στελέχη.

Ήδη, μηνύματα που φτάνουν στην Κουμουνδούρου από όλη την Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις έχουν έντονο το… άρωμα Παπαδημούλη, στενεύοντας τα περιθώρια ελιγμών της ηγετικής ομάδας. Εξετάζοντας επί μακρόν σήμερα τα δεδομένα, «να τον υπερασπιστούμε όσοι μπορεί ο καθένας στο λόγο του. Να διασώσουμε, ό,τι διασώζεται» κατέληξαν τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μέχρι νεωτέρας», προβάλλοντας προς τα έξω την μακρά πολιτική του διαδρομή, αλλά και τη συνεισφορά του στην οικοδόμηση της Προοδευτικής Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παρά την παρότρυνση της ηγεσίας να στηθεί μέτωπο υπεράσπισης «προσώρας» του κ. Παπαδημούλη, η στήριξη με αστερίσκους που του παρείχαν μέχρι σήμερα οι πρώην υπουργοί, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης, αλλά και οι σαφείς αποστάσεις που έλαβε ο Γιάννης Μπαλάφας (ο οποίος είχε συνυπάρξει από κοντά με τον κ. Παπαδημούλη στην «Πλατφόρμα») δεν αφήνουν πολλά περιθώρια θεαματικής στήριξης προς την πλευρά του Ευρωβουλευτή, ενώ μηνύματα «δυσφορίας» έχουν αρχίσει να καταφθάνουν και από τις Βρυξέλλες.

Ένταση και με τον Σκουρλέτη

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας σήκωσε το γάντι, μετά και την συνέντευξη του Π. Σκουρλέτη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωποπαγές κόμμα», εκφράζοντας ανοιχτά -και σε υψηλούς τόνους- την ενόχλησή του για τα «φαινόμενα διπολισμού». Η ένταση στην συνεδρίαση έφτασε σε τέτοιο σημείο, που δύο κορυφαία στελέχη ζήτησαν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μην χρησιμοποιεί τον όρο «Κεντροαριστερά», βάζοντας φωτιά στη συζήτηση.

Το διπλό μέτωπο Παπαδημούλη – Σκουρλέτη φαίνεται πως φέρνει τον κ. Τσίπρα πιο σύντομα ενώπιον «σαρωτικών αλλαγών», παρότι «η αναζωπύρωση πολλών μετώπων μαζί» δεν ήταν στους αρχικούς σχεδιασμούς του.

Facebook Comments