ΑρχικήΠολιτικήΑσημακοπούλου: Μέτρα για την προστασία της Ευρωπαϊκής γεωργίας από τους Αμερικανικούς δασμούς...

Ασημακοπούλου: Μέτρα για την προστασία της Ευρωπαϊκής γεωργίας από τους Αμερικανικούς δασμούς 25%

Για κατάφωρη αδικία με καταστροφικές συνέπειες προς τους Έλληνες παραγωγούς, έκανε λόγο η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου αναφερόμενη στην επιβολή των Αμερικανικών δασμών 25% σε Ευρωπαϊκά αγρο-διατροφικά προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η κυρία Ασημακοπούλου επεσήμανε οτι αφού το ρωσικό εμπάργκο «γονάτισε» τους Έλληνες παραγωγούς επιτραπέζιου ροδάκινου, τώρα έρχονται οι δασμοί του κ. Τράμπ να καταστρέψουν την παραγωγή κομπόστας που εξάγεται στις ΗΠΑ, εμπόρευμα με ειδικές προδιαγραφές αξίας 50 εκ. δολαρίων.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στήριξης των Ευρωπαϊκών παραγωγών αγροτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και άμεσων έκτακτων ενισχύσεων, ιδιαίτερα σε χώρες που δεν είχαν σχέση με την Airbus, υπογραμμίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ήδη κάνει μια κίνηση καλής θέλησης εγκρίνοντας την αύξηση των ποσοστώσεων εξάλειψης δασμών στην εισαγωγή υψηλής ποιότητας βοδινού κρέατος από τις ΗΠΑ.

«Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στα έργα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) με το μπλόκο Τραμπ στο διορισμό των μελών του, ιδιαίτερα ενόψει της λήξης της θητείας ενός από τους τρεις εναπομείναντες δικαστές του, στις 11 Δεκεμβρίου, η κυρία Ασημακοπούλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η «παράλυση» του δευτεροβάθμιου δικαιοδοτικού οργάνου δεν είναι αναπόφευκτη, αλλά φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται ως τέτοια.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα μέλη του ΠΟΕ να συνεχίσουν τις προσπάθειες αποτελμάτωσης της διαδικασίας πρόσληψης δικαστών κατά προτεραιότητα, δηλώνοντας ότι «πρέπει να υπενθυμίσουμε στους πολίτες της Ευρώπης ότι ο ΠΟΕ έχει υπάρξει έως τώρα ο φύλακας του πολυμερούς, βασισμένου σε κανόνες εμπορικού μας συστήματος, διαφυλάσσοντας την τάξη, την δικαιοσύνη και εξασφαλίζοντας ισότιμους όρους ανταγωνισμού για όλα τα μέλη του».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ