Αβραμόπουλος: «Μεγάλη διπλωματική κίνηση του Πρωθυπουργού η συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας»

7 mins read

Ως ένα «ηχηρό παράδειγμα» χαρακτήρισε  τη στρατηγική συμφωνία Ελλάδος Γαλλίας, ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε άρθρο του στα ΝΕΑ.

Μάλιστα, κάνει λόγο για «μια μείζονα διπλωματική κίνηση του Πρωθυπουργού που δημιουργεί ομπρέλα ασφαλείας για την Ελλάδα και την Κύπρο ενώ ταυτόχρονα ανοίγει δρόμους για μια πιο συνεκτική ευρωπαϊκή παρουσία στην περιοχή».

Ωστόσο, όπως αναφέρει είναι «προϋπόθεση γι’ αυτό η επικαιροποίηση του πνεύματος του Ελευθερίου Βενιζέλου και η αντίληψη ότι η Ελλάδα του 21 ου αιώνα δεν είναι η Ελλάδα του βαλκανικού χθες καθώς και η απόφαση για απαλλαγή της εξωτερικής μας πολιτικής από ξεπερασμένα στερεότυπα μιας άλλης εποχής με χαρακτηριστικά την εσωστρέφεια την ομφαλοσκόπηση και τον λαϊκισμό». 

«Η χειραφέτηση αυτή αναδεικνύει νέο ρόλο για την Ελλάδα η οποία καλείται να συμβάλλει με συνδιαμορφωτικό ρόλο στην εμπέδωση περιβάλλοντος ασφάλειας και σταθερότητας ενισχύοντας συνάμα το διεθνές κύρος την υπερηφάνειά της και τις πραγματικές της δυνατότητες». καταλήγει στο κείμενό του.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα