Βαρβιτσιώτης: Αποκαλύψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ που θυμίζουν Σικάγο της ποτοαπαγόρευσης

10 mins read

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο Action24 και την εκπομπή Briefing με τον Γ. Πιέρρο, αναφέρθηκε και στα ζητήματα που προκύπτουν από την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και στα όσα αποκαλύπτονται από την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, αρχικά, μίλησε την τουρκική προκλητικότητα και την στάση της Ελλάδας, τονίζοντας ότι «Η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας. Δεν παίζουμε το παιχνίδι των κανονιοφόρων. Με όπλα το διεθνές δίκαιο και  τις διεθνείς συμμαχίες, καθώς θέλουμε να φέρουμε την Τουρκία σε ένα πεδίο διπλωματικού διαλόγου».

Ξεκαθάρισε δε, με αφορμή και την επικοινωνία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε ένα παιχνίδι κλιμάκωσης της έντασης, γιατί αυτό είναι αντιπαραγωγικό και είναι κάτι το οποίο η διεθνής κοινότητα το βλέπει με πολλή μεγάλη επιφυλακτικότητα», σημειώνοντας ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ξεκαθάρισαν προς τον Ερντογάν ότι «η οποιαδήποτε επιθετική στάση απέναντι στην Ελλάδα θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από την Ε.Ε. και θα αλλάξει την στάση της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία».

Αναφερόμενος σε όσα αποκαλύπτονται για τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε «Ο ΣΥΡΙΖΑ ας ξεχάσει τα περί ηθικού πλεονεκτήματος. Ο κ. Τσίπρας ας τολμήσει! Έχει την ευκαιρία να ξεκαθαρίσει το σπίτι του. Αυτό θα βοηθήσει & στη βελτίωση του πολιτικού κλίματος».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα