Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντικαταστήσει τους Πολάκη – Τζανακόπουλο στην προανακριτική

10 mins read

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας θα στείλει νέα επιστολή στον Κώστα Τασούλα, αναφορικά με το ζήτημα της αντικατάστασης των Τζανακόπουλου και Πολάκη από την Προανακριτική της Novartis.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, στη σημερινή συνεδρίαση του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε να αποσταλεί νέα επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας να καλεί τον Κώστα Τασούλα να «αναλάβει τον θεσμικό του ρόλο και να αποκαταστήσει την ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία».

Παράλληλα, επιβεβαιώνεται το DailyPost.gr που είχε γράψει ότι η απόφαση του κόμματος θα είναι μην προχωρήσουν σε αντικατάσταση των δύο βουλευτών την ώρα που συνεχίζεται η αναζήτηση των κατάλληλων λύσεων προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο.

Επιπλέον, φαίνεται ότι απορρίπτεται οριστικά το σενάριο αποχώρησης του κόμματος από την Επιτροπή καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να χρεωθούν πιθανό ναυάγιο και κατηγορίες περί επιδιώξεων να μην διαλευκανθεί η υπόθεση.

Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ προκρίνεται η λύση να παρουσιαστούν οι Πολάκης και Τζανακόπουλος στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπή την προσεχή Πέμπτη και αφού καταγγείλουν τη διαδικασία να αποχωρήσουν, χωρίς όμως να έχουν οριστεί αντικαταστάτες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η όλη υπόθεση εξελίσσεται σε γόρδιο δεσμό τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον Πρόεδρο της Βουλής. Από τη μία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί σε μια διαδικαστικού τύπου δοκιμασία, ενώ από την άλλη ο κ. Τασούλας καλείται να υποδείξει λύσεις που να μην διασαλεύουν την κοινοβουλευτική ευρυθμία.

Facebook Comments