Βρούτσης για ανεργία: «Ο κ.Τσίπρας είτε δεν κατανοεί την μεθοδολογία είτε σκόπιμα εξαπατά τον κόσμο»

11 mins read

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Brainstorming, όπου μίλησε για το νέο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ απάντησε και στην κριτική του Αλ. Τσίπρα για την ανεργία.

Ο κ. Βρούτσης ρωτήθηκε για για την δριμύτατη κριτική που άσκησε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος ανέφερε ότι «Το τελευταίο 7μηνο είναι το χειρότερο των τελευταίων χρόνων σε σχέση με την ανεργία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση «Εσείς εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό, τάζοντας λαγούς με πετραχήλια στον ελληνικό λαό τάζοντας δουλειές για όλους». Έτσι λοιπόν, ο υπουργός Εργασίας απάντησε πως «ο πρώην πρωθυπουργός είτε δεν κατανοεί την μεθοδολογία για την μέτρηση της ανεργίας είτε σκόπιμα εξαπατά τον κόσμο».

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι το νέο ασφαλιστικό σύστημα βασίζεται, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα, σε αναλογιστική μελέτη, ενώ διευκρίνισε ότι «Καμία σύνταξη δεν θα κοπεί από εδώ και πέρα».

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών,  ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι θα έρθει διάταξη, η οποία θα προβλέπει την επίλυση όλων των προβλημάτων.

Ακόμη, επισήμανε ότι «από 1 Ιουνίου του 2020 θα εγκρίνεται ψηφιακά το 1/3 των συντάξεων», ασκώντας, παράλληλα, κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση καθώς ανέφερε ότι κληρονόμησε 1.058.000 εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν επανυπολογισμό των συντάξεων ή εκκρεμείς συντάξεις.

Επιπλέον, προανήγγειλε την εισαγωγή στον e-ΕΦΚΑ του «Επιλέγω ελεύθερα, συμφέρει ψηλότερα», το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε 1,5 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες να επιλέξουν την κατηγορία τους, δίνοντας κατά παράβαση την υφιστάμενης νομοθεσίας, να πληρώσουν τον ΕΦΚΑ του Ιανουαρίου.

Facebook Comments