Χαρίτσης: «Το δίλημμα των εκλογών θα είναι ή αποτυχημένη κυβέρνηση στην οικονομία ή προοδευτική»

12 mins read

«Οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ δεν απαντούν ούτε στο πώς θα αντιμετωπίσουμε την τεράστια κρίση της ακρίβειας ούτε στο πως θα προχωρήσει η χώρα μπροστά, με στήριξη της κοινωνικής συνοχής και μείωση των ανισοτήτων», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στα Παραπολιτικά FΜ 90.1.

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύφτηκε ξανά πίσω από την Ευρώπη για να δικαιολογήσει την άρνησή του να παρέμβει ρυθμιστικά στην αγορά ενέργειας», συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι στιγμής «δεν έχουμε δει καμία φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και καμία παρέμβαση για την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από το πανάκριβο φυσικό αέριο, όπως έκαναν Ισπανία και Πορτογαλία και έριξαν την τιμή στο ηλεκτρικό ρεύμα στο ένα τρίτο».

«Στην χώρα μας έχουμε ένα εκρηκτικό μίγμα έκρηξης των τιμών και μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος. Η Eurostat να δείχνει ότι για το 1ο εξάμηνο του 2022 έχουμε τον υψηλότερο ενεργειακό πληθωρισμό στην Ευρώπη, η ΕΛΣΤΑΤ ότι οι ανισότητες διευρύνονται, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, 7 στα 10 νοικοκυριά αναγκάζονται να κόψουν βασικά είδη διατροφής. Σε αυτό το βασικό πρόβλημα δεν έχει απάντηση ο κ. Μητσοτάκης» υπογράμμισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στην ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα παρουσιάσει ένα πακέτο παρεμβάσεων που απαντά στην κρίση του σήμερα, αλλά και μεταρρυθμίσεις για ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι αν θα συνεχίσουμε με μια κυβέρνηση που έχει αποτύχει στην οικονομία και έχει οδηγήσει τη χώρα σε θεσμική κατρακύλα ή αν θα υπάρξει πολιτική αλλαγή με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τις πολλαπλές κρίσεις που έχουμε μπροστά μας, διασφαλίζοντας την σταθερότητα, ασφάλεια και δικαιοσύνη που έχει ανάγκη η χώρα».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα