Δ.Ε.Θ: 10 μέτρα ανακοινώνει σήμερα ο Πρωθυπουργός

8 mins read

Εν μέσω κλιμάκωσης της ενεργειακής κρίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει και “10 νέα μέτρα, μικρά, μεσαία και μεγάλα” όπως δήλωσε χθες βράδυ σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναμένεται να δεσμευτεί για στήριξη και στα νοικοκυριά που θα ζεσταθούν τον χειμώνα με φυσικό αέριο. Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να διευκρινιστεί από το οικονομικό επιτελείο το ύψος της επιδότησης και τα κριτήρια.

Επιπλέον αναμένεται να ανακοινώσει:

Συνέχιση της επιδότησης στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, με μειωμένη όμως κρατική ενίσχυση για τις μεγάλες καταναλώσεις… Οι καταναλωτές που δεν θα κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας σε σύγκριση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, αναμένεται να δουν μειωμένη επιδότηση.

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, ίσως και κατά 20%, και διεύρυνση των δικαιούχων.

Καταβολή νέας επιταγής ακρίβειας (food pass), ως 300 ευρώ, πριν από τα Χριστούγεννα, σε συνταξιούχους και σε ευάλωτες ομάδες.

Παράλληλα αναμένεται να δώσει και την κατεύθυνση για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από το νέο χρόνο, που συζητείται να επιστρέφει στα προ μνημονίου επίπεδα, δηλαδή στα 751 ευρώ από 713 σήμερα. Αλλά και να επαναδιατυπώσει τη δέσμευση για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και “ξεπάγωμα” των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2023, με αύξηση στο 6% κατά μέσο όρο.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα