Δ.Καιρίδης: «Πιθανό νέο μεταναστευτικό κύμα στον Έβρο»

8 mins read

Ο βουλευτής της ΝΔ, καθηγητής διεθνών σχέσεων, Δημήτρης Καιρίδης, μίλησε στον ΣΚΑΪ για την πιθανότητα να εκδηλωθεί νέο μεταναστευτικό κύμα στον Εβρο προερχόμενο από τα τουρκικά εδάφη.

«Οπωσδήποτε ο Ερντογάν έχει δείξει ότι δεν σταματά, υπάρχει ενδεχόμενο για νέο μεταναστευτικό κύμα στον Έβρο» είπε χαρακτηριστικα.

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που δουλεύουν στην τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας ως αδήλωτοι, με μαύρη εργασία, πλήττονται ιδιαίτερα από την πτώση της τουρκικής οικονομίας. Πρόκειται για 4 εκατ. περίπου ενδεχομένως και 5 εκατ. ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε μεγάλη οικονομική δυσπραγία.

«Η απόφαση της Γερμανίας να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία έχει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο είναι πολιτική η απόφαση της Μέρκελ» είπε.  «Αντίστοιχη απόφαση παίρνει κι η Ρωσία ο βασικός τροφοδότης του τουρκικού τουρισμού με 6 εκατ. Ρώσους τουρίστες, και η λίρα έχει αρχίσει την κατρακύλα» πρόσθεσε. Σχολίασε πάντως ότι ο Ερντογάν σημειώνει επιτυχία στη Λιβύη.

Για το λεγόμενο φράχτη του Έβρου ο βουλευτής εξήγησε ότι δεν πρόκειται για απλό φράχτη, αλλά για ένα περίπλοκο έργο, ακριβό, μεγάλο, με παράλληλα υδραυλικά έργα για τον ποταμό.

 

Facebook Comments