ΔΙΑΙΔΩΣΤΕ!! Η ΟΛΜΕ ξεσκέπασε τη Νέα Τάξη Πραγμάτων

33 mins read

Ξεχάστε όσα ξέρατε για τον Σώρρος (τον Τζώρτζ όχι τον Αρτέμη) και τον Μπίλ τον Γκέιτς. Υπάρχει νέος σερίφης στην πόλη και ονομάζεται Cisco.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων καμουφλάρει τις ύπουλες δράσεις τής πίσω από διάφορα ονόματα και τώρα ο στόχος είναι να κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα του κυρίου Κώστα, εκπαιδευτικού από το Αγρίνιο. Ευτυχώς οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ επαγρυπνούν και ξεσκεπάζουν το θηρίο του νεοφιλελευθερισμού, που με προμετωπίδα την δήθεν ευγενική και φαινομενικά καλοκάγαθη Νίκη Κεραμέως προετοιμάζει τα σχολειά μας (sic) για το τσιπάρισμα (sic).

Όσοι δεν έχουν υποκύψει ακόμη στους νεοταξίτες (sic), ήταν ενήμεροι γι’ αυτή τη φρικαλεότητα. Ο σοβαρός του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης, με το γνωστό ύφος εισαγγελέα κράδαινε προ 10 ημερών ένα USB memory stick εντός του κοινοβουλίου κατηγορώντας τη Νίκη Κεραμέως ότι μετά από έρευνα: “προκύπτει διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών”.

Η κομματική εφημερίδα ΑΥΓΗ, ανέλαβε να εξηγήσει την υπόθεση καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η κυρία Κεραμέως είναι ανίκανη να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα. Στο ρεπορτάζ της ΑΥΓΗΣ περιλαμβάνονται διάφορες καταγγελίες και συμπεράσματα προερχόμενα από την ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ (sic) αλλά κανένα ντοκουμέντο. Ούτε από την έρευνα του βουλευτή, ούτε φυσικά από την δική της ανεξάρτητη κομματική έρευνα. Υπάρχει όμως σαν στοιχείο του ρεπορτάζ το κρίσιμο ερώτημα “τι μας κρύβουν”; Χρειάζεται κάτι περισσότερο;

Η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας ήταν άμεση, δείχνοντας εμφανώς το πόσο καλά προετοιμασμένη ήταν η λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού για να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πτυχές της προσωπικής ζωής του κυρίου Κώστα από το Αγρίνιο. Η Κεραμέως απάντησε ότι ουδέποτε ζητήθηκε από το Υπουργείο να αναρτηθούν τα προσωπικά δεδομένα των εκπαιδευτικών και πολύ περισσότερο των μαθητών.

Σε τοπικό επίπεδο στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας (γεγονός που αποδεικνύει τη στόχευση στον κύριο Κώστα) η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, ζήτησε από εκπαιδευτικούς να αναγράψουν εθελοντικά, μόνο ποσοτικά, μη προσωπικά δεδομένα από την εμπειρία της τηλεεκπαιδευσης. Αρκετοί εκ των εκπαιδευτικών το έπραξαν. Από εκεί ελήφθησαν τα δυο αρχεία που περιείχε το στικάκι που κράδαινε οργίλος ο Νίκος Φίλης. Αυτή ήταν η έρευνα.

Σε μια κανονική πολιτική αντιπαράθεση, σε μια κανονική χώρα, θα αρκούσε η δημοσιοποίηση αυτών των αρχείων, έστω και με καλυμμένα τα όσα ευαίσθητα δεδομένα περιείχε, προκειμένου να καταλάβουμε αν υπήρξε διαρροή προσωπικών δεδομένων ή όχι. Επελέγη αντ’ αυτού η προσήλωση στο ρητό “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, διότι η αλήθεια θα μπορούσε να σκοτώσει εξ’ αρχής μια ιστορία που προσφέρεται για να σέρνεται στο διαδίκτυο αναπαραγόμενη από έγκυρα ανώνυμα blogs, trolls με κομματική ταυτότητα και afficionados των fake news που ενδημούν στα social media.

Έλλειψη documento (sic) το θέμα δεν τράβηξε. Αυτό φυσικά δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσει τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς από το να συνεχίσουν την αναπαραγωγή του. Η φέρουσα το βαρύγδουπο όνομα “γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ” (με αποτελεσματικότητα δεκαδικών όταν συγκάλεσε προσφάτως απεργία) εξέδωσε ενόψει του νέου εκπαιδευτικού νόμου, σχετικό ψήφισμα όπου καταγγέλλει μεταξύ άλλων και το πολύ σοβαρό αδίκημα της “διαρροής προσωπικών στοιχείων των εκπαιδευτικών σε ιδιωτική εταιρία”. Την κατονομάζει κιόλας. Πρόκειται για την πολυεθνική Cisco, η οποία ανέλαβε να εξυπηρετήσει με δωρεά το εκπαιδευτικό σύστημα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τηλεεκπαίδευση τον καιρό της καραντίνας. Ήταν η ίδια τηλεεκπαίδευση που κατήγγειλε και αρνούνταν.

Παρεμπιπτόντως στο δεύτερο κύμα αναπαραγωγής της “είδησης” έχει απαλειφθεί το σκέλος της κατηγορίας που αφορά στη διαρροή προσωπικών δεδομένων των μαθητών. “Πέφτει” βέβαια το θέμα αλλά απ’ τ’ ολότελα, καλή κι’ η Παναγιώταινα…

Κατηγορεί όμως ευθέως τη Cisco ότι όχι μόνο συνέλεξε τα προσωπικά δεόμενα των εκπαιδευτικών αλλά τα πούλησε κιόλας “για προώθηση διαφημίσεων από ιδιωτικές εταιρίες”. Είναι άλλωστε πολύ λογικό, η Cisco με τζίρο 52 δισ δολάρια το 2019 να διακινδυνεύσει με τεράστια πρόστιμα από τις επιτροπές ανταγωνισμού και κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να πουλήσει το email του κυρίου Κώστα σε διάφορα e-shops. Άλλωστε το συγκεκριμένο email αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό που γνωρίζουν μόνον η Facebook, το Tik Tok, η Google και μια ντουζίνα sites γνωριμιών και forums για παράνομο downloading.

Παρά τη σοβαρότητα της καταγγελίας, οι συνδικαλιστές (όπως ακριβώς έκανε προηγουμένως και ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν προχώρησαν σε περαιτέρω ενέργειες γιατί το Υπ. Παιδείας δεν είχε αρμόδιο για θέματα GDPR. Οι εισαγγελείς άλλωστε ή δεν καταλαβαίνουν ή είναι τσιράκια της νέας τάξης πραγμάτων οπότε δεν είχε νόημα. Μόνον ο αρμόδιος, τον οποίο σκόπιμα δεν τοποθέτησε η Κεραμέως, θα μπορούσε να βάλει φρένο σ’ αυτή τη δυστοπία.

Η επιμονή του Νίκου Φίλη, της Αυγής και των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών ξεσκέπασε τα φρικτά σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της  Cisco και της Νίκης Κεραμέως. Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κυρίου Κώστα, το πολύτιμο gmail του, είναι ασφαλές. Για πόσο ακόμη; Ένα ερώτημα τίθω…

Facebook Comments