Δημοσκόπηση GPO: Άνοιξε την ψαλίδα η ΝΔ- Στο 6,8% η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

9 mins read

Στο 6,8% βρίσκεται το προβάδισμα της ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο διευθυντής Ερευνών της GPO, Αντώνης Παπαργύρης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,4% έναντι 25,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11%, το ΚΚΕ 5,7%, η Ελληνική Λύση 3,4%, σε μια πεντακομματική Βουλή, καθώς το ΜέΡΑ25 συγκεντρώνει 2,2%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από 24 έως 28 Νοεμβρίου σε δείγμα 1.200 ατόμων.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στις 5,8 μονάδες.

Δημοσκόπηση GPO: Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται σταθερά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 43,2%, ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 32,4%, με τον «κανέναν» να συγκεντρώνει 23,9%.

GPO: Το 47,1% θέλει ξανά εκλογές, το 49,8% κυβέρνηση αυτοδυναμίας

Στο ερώτημα τι προτιμάτε αν από την απλή αναλογική δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη. Το 47,1% θέλει ξανά εκλογές, ενώ το 49,8% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

GPO: Η στάση της κυβέρνησης έναντι της Τουρκίας είναι αυτή που πρέπει

Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις φαίνεται ότι αποτελεί ένα ισχυρό ατού για το κυβερνών κόμμα.

Για τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, το 41,8% τα βλέπει θετικά ή μάλλον θετικά και το 57,9% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Όσο για το πόσο βοηθάει το καλάθι του νοικοκυριού στην ακρίβεια, το 25,2% απάντησε πως βοηθάει ή μάλλον βοηθάει, σε αντίθεση με το 72,7% που έχει άλλη άποψη.

Facebook Comments