ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση MRB: Οι φθορές, οι συσπειρώσεις, η καθημερινότητα και η δημοτικότητα των...

Δημοσκόπηση MRB: Οι φθορές, οι συσπειρώσεις, η καθημερινότητα και η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Το Β’ Μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του OPEN πραγματοποιήθηκε από 1 έως και 3 Απριλίου 2024 από την MRB και μεταδόθηκε την Παρασκευή (5/4)

 

Δημοσκόπηση MRB: Συσπειρώσεις-μετακινήσεις

Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ παρουσιάζει ελαφρά κάμψη στη συσπείρωση από τον περασμένο Ιανουάριο ως σήμερα καθώς από το 74,8% είναι σήμερα στο 71,2%. Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν μεγάλη ανάκαμψη στη συσπείρωση .

Οι διαρροές της ΝΔ είναι κυρίως προς την αδιευκρίνιστη ψήφο (ποσοστό 12,5%), 6,6% προς το ΠΑΣΟΚ, 3,4% προς ΣΥΡΙΖΑ, 2% στη Λύση, 1,5% στους Σπαρτιάτες , 1,3% στους Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου και 1% στη Φωνή Λογικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με συσπείρωση 62,1% εμφανίζει τς περισσότερες διαρροές (11,3%) προς τη Νέα Αριστερά και 11% προς την αδιευκρίνιση ψήφο. Ένα 6% πάει προς Πλεύση, 4,1% στο ΠΑΣΟΚ, 2,3% στο ΚΚΕ, 1,1% στη ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ με συσπείρωση 76,6% χάνει 11,1% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, 2,8% προς τη ΝΔ, 27% στη Νέα Αριστερά, 2,1% στη Λύση, 1,7% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πέρασε μπροστά ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολουθεί με μικρή διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην τρίτη θέση η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ