ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση Pulse: Σταθερά μπροστά η ΝΔ 17,5 μονάδες - Στη σωστή κατεύθυνση...

Δημοσκόπηση Pulse: Σταθερά μπροστά η ΝΔ 17,5 μονάδες – Στη σωστή κατεύθυνση το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Εννέα στους δέκα Έλληνες θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Το 86% των Ελλήνων προγραμματίζει να ψηφίσει στις επερχόμενες ευρωεκλογές (09/06), σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας PULSE, τα στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν στο αποψινό (04/03) κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Ακόμη, το 52% δηλώνει πως το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ, το 42% εκφράζει αντίθεση σε αυτήν την προοπτική.

Αναφορικά με τις καταλήψεις σε ΑΕΙ της χώρας, το 34% λέει «σίγουρα διαφωνώ», το 19% «μάλλον διαφωνώ», το 21% «σίγουρα συμφωνώ» και το 19% «μάλλον συμφωνώ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ «βγαίνει» αποδυναμωμένος, σύμφωνα με το 56% των συμμετεχόντων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδυναμώθηκε μετά το συνέδριο, σύμφωνα με το 56% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση. Στο ίδιο μήκος κύματος, το 34% λέει ότι Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας «βγήκαν» αποδυναμωμένοι.

Ωστόσο, το σκηνικό αλλάζει άρδην στα δείγματα που ελήφθησαν από ανθρώπους που προτίθενται να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το 45% υποστηρίζει ότι το κόμμα «βγήκε» ενισχυμένο μετά το συνέδριο. Παράλληλα, το 58% αναφέρει ότι ενισχύθηκε η εικόνα του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ, το 41% πως το στάτους του Αλέξη Τσίπρα παρέμεινε στα ίδια επίπεδα, παρά την τοποθέτηση στο συνέδριο της «Καθημερινής».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με δεύτερο τον… κανένα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί τα πρωτεία στην προτίμηση του κόσμου, για το αξίωμα του Πρωθυπουργού, με τη δεύτερη θέση να καταλαμβάνει ο… κανένας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PULSE. Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει 10% και ακολουθούν οι: Νίκος Ανδρουλάκης (8%), Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος (6%), Ζωή Κωνσταντοπούλου (4%), Δημήτρης Νατσιός (3%), Αλέξης Χαρίτσης (2%) και Βασίλης Στίγκας (1%).