Δυσαρέσκεια «γαλάζιων» του Βορρά λόγω ΠΑΟΚ – Ζαγοράκης, Τζιτζικώστας, Ζέρβας και Σιμόπουλος στα «κάγκελα»

26 mins read

Η εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αποβολή των ΠΑΟΚ και Ξάνθη από το πρωτάθλημα της Super League έχει προκαλέσει αναταραχή στη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, βουλευτές, στελέχη, δήμαρχοι και περιφερειάρχες βγήκαν «στα κάγκελα» για τον ΠΑΟΚ δημιουργώντας εσωκομματική δυσαρέσκεια στο κυβερνών κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, μέσω ανακοίνωσης, κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, τον οποίο χαρακτηρίζει εντολοδόχο του Ολυμπιακού, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό την απομάκρυνση του.

Κατόπιν, τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Ζέρβας,  όσο και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, και οι δύο εκλεγμένοι με την Νέα Δημοκρατία, αντέδρασαν με την εισήγηση για υποβιβασμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζέρβας σημειώσε ότι «Το πλήγμα δεν είναι μόνο κατά του ΠΑΟΚ. Κατά της ομάδας που κατακτά τίτλους και πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου που πασχίζει να βρει την χαμένη αξιοπιστία του. Το πλήγμα είναι και κατά της πόλης που αρχίζει να νιώθει περηφάνια και αυτοπεποίθηση».

Και πρόσθεσε «Η διαφορά σήμερα, είναι ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι δυνατή, η Θεσσαλονίκη μετράει επιτυχίες και το χαίρεται! Εύχομαι οι όποιες σκέψεις και μεθοδεύσεις που θα επιχειρήσουν να πλήξουν τον ΠΑΟΚ, αλλά και κάθε ομάδα της πόλης μου, να ακυρωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι τίτλοι κερδίζονται στο γήπεδο με αγωνιστική υπεροχή και αξία».

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιτζικώστας έγραψε στο Twitter «Με μεγάλη θλίψη και οργή βλέπουμε για μια ακόμη φορά το πρωτάθλημα να παίζεται εκτός γηπέδου. Παρ’ όλα αυτά ελπίζω στην ορθή κρίση των αρμόδιων οργάνων».

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου υποστηρίζω ως ποδοσφαιρόφιλος, αλλά και ως αγαπημένη μου ομάδα τον ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα από την διοίκηση ή την ιδιοκτησία του.

Λυπάμαι πολύ για τη χθεσινή εξέλιξη, η οποία εύχομαι και πιστεύω ότι στα πλαίσια του νόμου, θα έχει αίσια κατάληξη για αυτή τη μεγάλη Ελληνική ομάδα.

Τα πρωταθλήματα πρέπει να κερδίζονται μέσα στα γήπεδα» ανέφερε ο περιφερειάρχης.

Ακόμη, ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος εκλέγεται στη Θεσαλονίκη, δήλωσε «Η κυβέρνηση την οποία στηρίζω και η ΝΔ στην οποία ανήκω δε στέκονται απέναντι στον ΠΑΟΚ και στους φιλάθλους-οπαδούς του».

Σημειώνεται δε ότι δεν διστάζει να συσχετίσει ακόμα και τις …μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις με την τιμωρία του ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι  «Όμως, σε μια περίοδο με μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις για τη χώρα μας, όλοι όσοι επηρεάζουμε με ενέργειες, χειρισμούς ή δηλώσεις το κοινωνικό κλίμα οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Βέβαια, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η απόφαση, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεοδωρής Ζαγοράκης, εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας, ξεκαθάρισε πως αν δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ, ο ίδιος θα αποχωρήσει από το κόμμα της ΝΔ.

Τέλος, πήρε θέση για το ζήτημα και ο δήμαρχος Κατερίνης, και πρώην υπουργός, Κώστας Κουκοδήμος, κάνοντας ολομέτωπη επίθεση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «πληγή για τον ελληνικό αθλητισμό» και προσθέτει ότι «είναι εντεταλμένος συμφερόντων», ενώ κάνει λόγο για αυτούς «που μπήκαν από το παράθυρο στη ΝΔ».

Ολόκληρη η δήλωση του Κ. Κουκοδήμου αναφέρει τα εξής:

«Τάσσομαι στο πλευρό του ΠΑΟΚ και ζητώ να μπει τέλος στη φαρσοκωμωδία με την απόφαση που προκαλεί οργή σε όλο το φίλαθλο κόσμο. Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι “πληγή” για τον ελληνικό αθλητισμό. Είναι εντεταλμένος συμφερόντων και κάνει κακό στη ΝΔ.

Αυτοί που “μπήκαν από το παράθυρο” στη Ν.Δ. θα πρέπει να τεθούν εκτός κόμματος και να μην τους δοθεί ποτέ ξανά η δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη δυναμική, τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια της παράταξης. Αρχές και αξίες που ενέπνευσε ο Εθνάρχης μας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η αξιοσύνη και κυρίως σοβαρότητα πρέπει να επικρατήσουν στις τάξεις του αθλητισμού».

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219146679595189&set=a.3341563895247&type=3&theater

 

Facebook Comments