Η πλειοψηφία αποφάσισε την έγκριση της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Υπέρ του αιτήματος ψήφισαν 225 βουλευτές, καταψήφισαν 57 ενώ ένας δήλωσε «παρών».
Η δικογραφία κατά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας αφορά περιστατικό κατά την διάρκεια πρόσφατης δίκης που εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.
Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγορείται για διατάραξη δικαστικών συνεδριάσεων κατ’ εξακολούθηση και αθέμιτη επιρροή σε δικαστικούς λειτουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράξεις που της αποδίδονται περιλαμβάνουν κλήση στην Αστυνομία από το κινητό της τηλέφωνο εν μέσω συνεδρίασης, με στόχο την παρέμβαση της ΕΛΑΣ κατά του προεδρεύοντος δικαστή και της εισαγγελέως. Επίσης, φέρεται να αφαίρεσε μικρόφωνο από την έδρα και να παρενέβη στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσε το δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης.
«Εκδικητική πράξη» και «πολιτική στοχοποίηση»
Η κυρία Κωνσταντοπούλου παρεμβαίνοντας στην διαδικασία υποστήριξε ότι η εις βάρος της μήνυση αποτελεί «εκδικητική πράξη» «πολιτική στοχοποίηση» και «απόπειρα τρομοκράτησης και ανάσχεσης από τα καθήκοντα μου». Κάλεσε ωστόσο το σύνολο των κομμάτων να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της βουλευτικής της ασυλίας καθώς η ίδια και η Πλεύση Ελευθερίας έχουν ως θέση αρχής την κατάργηση των ακαταδίωκτων.
«Στοχοποιούμαι για την κοινωνική δικηγορία και την ακτιβιστική μου δράση, για την επιλογή μου να είμαι στην πλευρά των αδύναμων ανθρώπων απέναντι στις εξουσίες και πολύ περισσότερο στις αδυσώπητες εξουσίες που νομίζουν ότι όλα μπορούν να τα συγκαλύπτουν και να τα ισοπεδώνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.