Έκκληση Βούτση στους συνταξιούχους βουλευτές να αποσυρθούν από τη διεκδίκηση αναδρομικών

15 mins read

Ιδιαιτέρως  ενοχλημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος  της Βουλής από την στάση συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι διεκδίκησαν νομικά αναδρομικά προηγούμενων ετών. Ο κ. Βούτσης κάλεσε τους συνταξιούχους βουλευτές να παραιτηθούν των διεκδικήσεων τους κάνοντας λόγο για ηθικό και πολιτικό θέμα.

Πάντως ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η Βουλή δεν μπορεί να έχει άλλη παρέμβαση γιατί οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες στον ανώτατο βαθμό της δικαιοσύνης.

«Τον Νοέμβριο του 2015 πήραμε απόφαση στη Βουλή περί αποσύνδεσης των μισθών των δικαστικών από την βουλευτική αποζημίωση. Από τότε έχει γίνει και ονομαστική μείωση στην αποζημίωση των βουλευτών. Άρα δεν υπάρχει παρακολούθηση των μισθολογικών αυξήσεων των δικαστικών.  Από τότε δημοσίως έχουμε πει επανειλημμένα να  μην υπάρχει διεκδίκηση αναδρομικών εκ μέρους των βουλευτών.»

Ο πρόεδρος της Βουλής διαχώρισε  απολύτως τους βουλευτές από τις διεκδικήσεις άλλων δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων. «Αυτό το επαναλαμβάνω και τώρα ακριβώς επειδή οι βουλευτές δεν είναι δημόσιοι  υπάλληλοι και ούτε σαν τους άλλους εργαζόμενους που δικαίως και  ευλόγως ζητούν  όσα  έχασαν μέσα στην κρίση. Η έκκληση  που κάνουμε ως Βουλή είναι να αποσυρθούν οι διεκδικήσεις επί των οποίων έχουν  ληφθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.»

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι η Βουλή δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο για το θέμα αυτό από τη στιγμή που υπάρχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις στο ανώτατο επίπεδο. «Η Βουλή και η κυβέρνηση δεν μπορούν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Δεν μπορούν τις αποφάσεις που έχουν τελεσιδικήσει στο ανώτατο επίπεδο να τις  απαγορεύσει. Παρά μόνο προφανώς μπορεί να επιβραδύνει ή να βάλει σε ένα μακρύ χρονοδιάγραμμα το θέμα της όποιας  ικανοποίησης.

Οι  συγκεκριμένοι βουλευτές είναι πριν από 15 χρόνια. Δεν μπορεί να ακυρώσει κάνεις τελεσίδικες αποφάσεις.

«Η πολιτική βούληση του συνόλου του πολιτικού συστήματος στην παρούσα Βουλή αλλά και στην προηγούμενη περίοδο είναι δεδομένη. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι  ηθικά και πολιτικά να πω ότι  ζητάμε από παλαιότερους συναδέλφους μας  να αποσύρουν τις  διεκδικήσεις τους ή να παραιτηθούν από τις αποφάσεις. Καθαρότερα δεν μπορούμε να το πούμε. Από τον Νοέμβριο του  2015 και μετά δεν μπορούν οι βουλευτές να κάνουν καμιά διεκδίκηση αναδρομικών επειδή έχει βγει ΦΕΚ,  μετά την απόφαση της Βουλής.»

 

 

Facebook Comments