Επετειακή σύνοδος του ΝΑΤΟ, με εντάσεις και «πηγαδάκια» των ηγετών (photos)

12 mins read

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες Συνόδους του ΝΑΤΟ με αφορμή των 70 χρόνων λειτουργίας του, σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη γεωπολιτική πραγματικότητα. Ωστόσο, οι επιθετικές προκλήσεις της Τουρκίας στην Μεσόγειο και η αμφισβήτηση της αμυντικής δυνατότητας του διεθνούς οργανισμού από την Γαλλία προκαλούν εντάσεις σε αυτή την επετειακή σύνοδο.

 

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της συνόδου και η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί μετά από πλούσιο παρασκήνιο.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του «θα θέσω στον Πρόεδρο Ερντογάν όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας. Θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά. Και είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας να αναδιπλωθεί από προκλητικές ενέργειες». Η στάση της Τουρκίας οδηγεί στη διπλωματική της απομόνωση.

Η «πρόκληση» του Κ. Μητσοτάκη στον Γάλλο πρόεδρο

Υπενθυμίζεται πως σε αποκλειστική συνέντευξη στους Financial Time, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «προκαλεί» όπως γράφει ο τίτλος της εφημερίδας, τον Πρόεδρο Μακρόν για την δήλωση με την οποία αποκαλεί  ΝΑΤΟ «νεκρό» καθώς και για το βέτο που έθεσε η Γαλλία στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιβεβαιώνει πως θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν και πως επιθυμεί η όποια διένεξη των δύο χωρών να επιλυθεί στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Δεν απουσιάζουν και τα «πηγαδάκια» των ηγετών

Έχουν προηγηθεί της συνόδου και τα «πηγαδάκια», όπως αυτό των Τριντό, Τζόνσον και Μακρόν, οι οποίοι δεν έκαναν μεν αναφορά στο όνομα του Τραμπ, αλλά «πιάστηκαν» στα πράσα να κουτσομπολεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο, περιγράφοντάς τον χωρίς να αναφέρουν όμως το όνομά του.

Δείτε στιγμιότυπα από την Επετειακή Σύνοδο του ΝΑΤΟ, παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη.

 

Facebook Comments