Έρευνα Eteron: Στο 12,3% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα που αισθάνονται πιο κοντά οι πολίτες

7 mins read

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από την έρευνα της aboutpeople για το Eteron, του Ινστιτούτου για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή του οποίου επικεφαλής είναι ένας παλιός γνώριμος του Αλέξη Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Στο ερώτημα «με ποιο κόμμα αισθάνεστε πιο κοντά» το 34,7% δηλώνει με τη ΝΔ έναντι 22,4 του ΣΥΡΙΖΑ, 16 ΚΙΝΑΛ, 7,2 ΚΚΕ, 3,5 Ελληνική Λύση και 4,1 ΜέΡΑ25.

Η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με εξαίρεση εκείνη των 17-24, στο σύνολο της επικράτειας και ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης.

Χαρακτηριστικό των ευθυνών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το 47,7% απορρίπτει την Αριστερά ως κάτι κακό σε ποσοστό 47,7% με το 61,8% να επιλέγει το «Κέντρο». Στο ερώτημα για τη Ριζοσπαστική Αριστερά (που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ) αρνητικά απαντά το 63,9%.

Στα επιμέρους, το 46,7% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο «Συνδικαλισμός» είναι κακό, στοιχείο που αποκαλύπτει τις διαχρονικές ευθύνες των εθνοπατέρων.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της «Οικονομίας της Αγοράς», επιλέγει την «Ανταγωνιστικότητα» και την «Οικονομία της Αγοράς».

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΡΕΥΝΑ

ΕΡΕΥΝΑ

Facebook Comments