ΑρχικήΠολιτικήΕυρωεκλογές: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 11,3% σε έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου

Ευρωεκλογές: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 11,3% σε έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου

Προβάδισμα 11,3% καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν η ΝΔ συγκεντρώνει 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,7%. Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή με 8,6%, ενώ ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 7,9% και ΚΚΕ με 6,7%. Κάτω από το όριο του 3%, Ένωση Κεντρώων με 2,6%, ΑΝΕΛ με 1,4% και Ποτάμι με 1,5%.
Στο 2,2% βρίσκεται η Ελληνική Λύση, στο 1,3% η Λαϊκή Ενότητα και στο 1,2% η Πλεύση Ελευθερίας.
Οπως προκύπτει η ΝΔ με τα συγκεκριμένα ποσοστά θα έχει 9 έδρες στην ευρωβουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ 6. από 2 έδες Χ.Α, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας από τα ποσοστά των κομμάτων, προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει 9 έδρες στην Ευρωβουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ 6, ενώ από 2 έδρες θα έχουν το ΚΙΝΑΛ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.
Η έρευνα από το ευρωκοινοβούλιο αφορά κάθε χώρα ξεχωριστά, έγινε με την αξιοποίηση και των ευρημάτων από εθνικές δημοσκοπήσεις και δεν πρόκειται για κλασικό γκάλοπ, αλλά για πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με βάση όσα φαίνονται από τα στοιχεία έως τις 30 Ιανουαρίου.
Οι προβλέψεις για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών γίνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με την εταιρεία Kantar Public. Η εταιρεία επιλέγει και συλλέγει δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές από τα κράτη μέλη, αλλά και στοιχεία από τη Μονάδα Παρακολούθησης της Κοινής Γνώμης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις αντιπροσωπείες του ΕΚ.