ΑρχικήΠολιτικήΦαραντούρης: «Το BBB της S&P δεν τρώγεται» – Ρωμανός: «Η δήλωσή του...

Φαραντούρης: «Το BBB της S&P δεν τρώγεται» – Ρωμανός: «Η δήλωσή του παίρνει το πρώτο βραβείο λαϊκισμού»

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Νίκο Φαραντούρη και τον Νίκο Ρωμανό, όσον αφορά την αναβάθμιση της προοπτικής της ελληνικής οικονομίας από τον Standard & Poor’s.

«Με απύθμενο θράσος μιλάει η ΝΔ που έριξε τη χώρα στα βράχια, στην κατηγορία ‘Σκουπίδια’ και την ξαναβρήκε το 2019 με γεμάτα ταμεία», λέει ο Νικόλας Φαραντούρης.

Με μία αιχμηρή δήλωση απάντησε στο σχόλιο του εκπροσώπου της ΝΔ ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, για τα όσα είπε το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την επενδυτική βαθμίδα.

«Από χθες διάφοροι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες της ΝΔ, ελλείψει άλλων επιδόσεων στην οικονομία και την ακρίβεια, κραδαίνουν την αξιολόγηση BBB- της S&P, η οποία βέβαια ΔΕΝ προβαίνει σε ΚΑΜΙΑ αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Σε 12 μήνες και βλέπουμε…», τόνισε αρχικά ο κ. Φαραντούρης.

Και διευκρίνισε πως η απάντησή του ήταν ότι «το περιφερόμενο ΒΒΒ- ούτε τρώγεται, ούτε έχει επηρεάσει θετικά με οποιονδήποτε τρόπο την ζωή των πολιτών, την καταπολέμηση της ακρίβειας, το κόστος ζωής ή την πρόσβαση των μικρομεσαίων στον τραπεζικό δανεισμό».

Η απάντηση του Νίκου Ρωμανού

«H δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλα Φαραντούρη ότι ο ίδιος δεν έχει καταλάβει «πώς το BBB της επενδυτικής βαθμίδας επηρεάζει τον Έλληνα και την Ελληνίδα» αφού «δεν τρώγεται», αναδεικνύει ξανά τα δομικά στοιχεία με τα οποία πολιτεύεται σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ, όσες αλλαγές κι αν κάνει στη βιτρίνα: λαϊκισμός, χυδαιότητα, ψέματα και ασχετοσύνη!

Στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρούν ότι το «ΒΒΒ δεν τρώγεται», αλλά συνεχίζουν να θεωρούν σταθερά ότι ο «σανός» καταπίνεται αμάσητος από την κοινωνία.

Η συγκεκριμένη δήλωση του κ. Φαραντούρη, ο οποίος δικαιωματικά παίρνει -προς το παρόν- το πρώτο βραβείο λαϊκισμού για την προεκλογική περίοδο, εξηγεί γιατί επί χρόνια, όταν όλη η Ευρώπη αναπτυσσόταν, κάποιοι κρατούσαν ομπρέλα, με την οικονομία μας στην κατηγορία σκουπίδια και τη χώρα μας μαύρο πρόβατο διεθνώς!

Η ισχυρή οικονομία που αποτυπώνει η δεύτερη απανωτή αναβάθμιση της Standard & Poors είναι η βάση για να συνεχιστεί η αύξηση των εισοδημάτων για όλους, η μείωση της ανεργίας, ο φτηνότερος δανεισμός για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, οι επενδύσεις, η στήριξη των πιο ευάλωτων και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών».