ΑρχικήΠολιτικήΦίλης: «Τα εμβατήρια της παρέλασης «ξένα» προς τη νεανική κουλτούρα»

Φίλης: «Τα εμβατήρια της παρέλασης «ξένα» προς τη νεανική κουλτούρα»

Ο τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης, μετά τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τα Εμβατήρια προσέδιδαν μια χροιά τόσο ξένη προς τη νεανική κουλτούρα.

«Τα τριακόσια σχολεία του δήμου Αθηναίων, με 1.800 μαθητές, παρήλασαν σε στρατιωτικούς σχηματισμούς, υπό τους ήχους εμβατηρίων όπως «Περνάει ο στρατός», «Είμαι ευζωνάκι γοργό», «Αεροπόρος θα γενώ» και άλλα… Εμβατήρια που προσέδιδαν μια χροιά τόσο ξένη προς τη νεανική κουλτούρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλης.

Ο τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α’ Αθηνών  , μετά τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, όπου εκπροσώπησε το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Τιμούμε σήμερα την Εθνική Επέτειο υπό το βάρος μιας εθνικής τραγωδίας που ιδιαίτερα έπληξε τα νέα παιδιά. Τα παιδιά που οργίζονται σήμερα -με μια οργή που μπορεί να μετατραπεί σε ελπίδα. Ελπίδα για μια χώρα που θα έχει Παιδεία δημοκρατική, συμμετοχική, Παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες των παιδιών μας. Τα χαρήκαμε σήμερα και έχουμε υποχρέωση να τους εξασφαλίσουμε ένα μέλλον αξιοβίωτο.

«Βαρύ το κλίμα φέτος στη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα. Στα πεζοδρόμια, σε σύγκριση με άλλες χρονιές, πολύ λιγότεροι πολίτες. Όσο και αν ορισμένοι επίσημοι της κυβερνητικής παράταξης θέλησαν να δώσουν το συνηθισμένο εορταστικό τόνο, η τραγωδία στα Τέμπη ήταν παρούσα. Καθώς μάλιστα ανάμεσα στα θύματα ήσαν παιδιά της ηλικίας αυτών που παρήλαυναν.

Κατά τα άλλα, τα τριακόσια σχολεία του δήμου Αθηναίων, με 1.800 μαθητές, παρήλασαν σε στρατιωτικούς σχηματισμούς, υπό τους ήχους εμβατηρίων όπως «Περνάει ο στρατός», «Είμαι ευζωνάκι γοργό», «Αεροπόρος θα γενώ» και άλλα… Εμβατήρια που προσέδιδαν μια χροιά τόσο ξένη προς τη νεανική κουλτούρα.

Ανάμεσα στους παραστάτες και σημαιοφόρους, σε περίπου δέκα σχολεία, προσφυγόπουλα ή παιδιά μεταναστών. Με περηφάνια, την ώρα που η Πολιτεία -να μην το ξεχνάμε- δυσκολεύει και καθυστερεί την απόκτηση υπηκοότητας για αυτά. Νωρίτερα στη σχετική τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατατέθηκαν πάνω από σαράντα στεφάνια, τα περισσότερα από φορείς άσχετους με τη μαθητική διάσταση της τελετής. Ενδεικτικά, όλες οι ενώσεις αποστράτων αξιωματικών του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, οι απόστρατοι βατραχάνθρωποι, διάφοροι εκπρόσωποι ιδιωτικών ιδρυμάτων εθνικοφρόνου ταυτότητας και, ακόμη, φορείς όπως οι Χειμαρριώτες Νέας Υόρκης, οι Απανταχού της Γης Καρδιτσιώτες κλπ. κλπ. Ρεσιτάλ προεκλογικών δημοσίων σχέσεων από τον κ. Πατούλη. Ελπίζουμε του χρόνου σε κάτι καλύτερο…»