Φίλης: «Όχι στην τιμωρητική αξιολόγηση»

14 mins read

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας στην πανεκπαιδευτική απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η ΔΟΕ, αντιδρώντας στην ατομική αξιολόγηση.

Στην απεργία των εκπαιδευτικών και τα συλλαλητήρια που θα γίνουν αύριο σε όλη την Ελλάδα, αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Νίκος Φίλης, τομεάρχης Παιδείας και βουλευτής Α΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Ο κ. Φίλης αναφέρει «Όχι στην τιμωρητική αξιολόγηση – Να απολύσουμε την κυβέρνηση της θεσμικής εκτροπής» και συνεχίζει:

Η σημαντικότερη ατομική αξιολόγηση που έχει ανάγκη ή εκπαίδευση έχει ήδη γίνει και καταχωρηθεί στην «πλατφόρμα» της συλλογικής μνήμης εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και των οικογενειών τους.

Είναι η ατομική αξιολόγηση της κυρίας Κεραμέως. Δίκαια χαρακτηρισμένη «χειρότερη υπουργός Παιδείας», μεταπολιτευτικά. Καταλαμβάνοντας επίσης την τελευταία θέση των υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Στον ελάχιστο χρόνο κυβερνητικής θητείας που απομένει είναι βέβαιο ότι η υπουργός Παιδείας θα εξαντλήσει και την ύστατη δυνατότητα αποδιάρθρωσης του δημόσιου σχολείου.

Ανάμεσα σε πλήθος άλλα, με την ψευδεπίγραφη δήθεν «αξιολόγηση», που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε ότι συνδέεται με μειώσεις μισθών των εκπαιδευτικών. Και βέβαια γιατί όχι σε επόμενο στάδιο, με απολύσεις.

Απέναντί τους όμως βρίσκονται νεολαία και εκπαιδευτικοί. Που δίνουν τη μάχη σε πολλαπλά μέτωπα -και βέβαια ενάντια στην επιστροφή του «επιθεωρητισμού», πέντε σχεδόν δεκαετίες από την κατάργησή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει τους αγώνες των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους. Για το δημόσιο σχολείο της Γνώσης, της Δημοκρατίας, της Ποιότητας και της Ισότητας. Δέσμευσή μας, η κατάργηση ολόκληρου του πλέγματος αντιεκπαιδευτικών και αυταρχικών ρυθμίσεων Μητσοτάκη – Κεραμέως από την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση.

Όλες και όλοι αύριο, 15 Φεβρουαρίου 2023, στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και τις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα! Να πάρουν το μήνυμα όσο πιο δυνατά γίνεται!»

Facebook Comments

Τελευταία Νέα