ΑρχικήΠολιτικήΦον Ντερ Λάιεν, Μητσοτάκης και Μελόνι στην Αίγυπτο για το μεταναστευτικό -...

Φον Ντερ Λάιεν, Μητσοτάκης και Μελόνι στην Αίγυπτο για το μεταναστευτικό – Η πρόταση στον Σίσι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην Αίγυπτο στις 17 Μαρτίου μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι και τον πρωθυπουργού του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο.

Θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι- σε μια επίσκεψη που συμβολίζει τον σημαντικό και κρίσιμο ρόλο της Αιγύπτου στην περιοχή εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων, καθώς και την στρατηγική σημασία της Αιγύπτου για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αριστες οι σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου

Η Ελλάδα διατηρεί άριστες σχέσεις με το Κάιρο, με το οποίο μοιράζεται κοινή αντίληψη για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την εξεύρεση λύσεων για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδείξει εδώ και  καιρό τη σημασία μιας στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αίγυπτο, ενώ ήταν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που είχε αναδείξει τη σημασία της Αιγύπτου για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την σταθερότητα στην περιοχή, λίγες μέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός θα έχει στο Κάιρο και διμερή συνάντηση με τον κ. Σίσι.